` LIFESTYLE: Het juiste matras kiezen, welk matras past bij jou? - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?welke matras

LIFESTYLE: Het juiste matras kiezen, welk matras past bij jou?

Een paar jaar geleden moest ik een nieuw matras hebben. Het matras waar ik op lag was oud, ik denk wel 15 jaar oud en was niet meer van de beste kwaliteit. Het lag iets door en daarnaast had ik heel veel last van mijn rug en schouders en werd ik geregeld wakker met ‘restless” legs. Toen ik besloot een nieuw bed te willen, dan maar ook direct een ander matras. Maar wat is er veel keuze, en welke is nou geschikt voor jou en je wensen? En heeft een goed matras nou écht zoveel gezondheidsvoordelen? Ik vertel het jullie in dit artikel.

De keuze is reuze als het op matrassen aankomt. Dat heb ik zelf ondervonden toen ik een nieuwe wilde aanschaffen. Van koudschuim matrassen, tot latex matrassen en van pocketvering matrassen tot hybride matrassen. Ik denk dat het het allerbelangrijkste is dat je kijkt naar wat JIJ persoonlijk nodig hebt. Heb je pijn in je spieren als je opstaat dan kan het zijn dat je huidige matras te hard is, heb je pijn in je rug, dan zou dit kunnen duiden op een te zacht matras.

Hoe lang gaat een matras mee?

Slaap is ontzettend belangrijk voor je gezondheid en als je niet lekker ligt in bed, dan zal slapen, of in slaap komen ook een uitdaging zijn. Wist je bijvoorbeeld dat een gemiddeld matras maar zo’n 8 tot 10 jaar meegaat? Laten we eerlijk zijn, ik durf bijna zeker te zeggen dat jij langer op de jouwe ligt.

Hoe kies je het juiste matras?

Als je op jacht gaat naar een nieuw matras, kies niet voor een te zacht matras. Experts zeggen dan ook dat een stevig matras de beste optie is. In ieder geval stevig genoeg om de S-curve in je rug goed te ondersteunen. Heb je te weinig ondersteuning dan kan je schouder gaan doorhangen en je heup te ver doorzinken, en ja, dan sta je op met pijn in je lichaam. Voor mensen die boven de 80 kilo wegen wordt sowieso aangeraden extra aandacht te besteden aan de stevigheid van het matras.

Een grappige wetenswaardigheid is dat je niet direct weet of je nieuwe matras geschikt is. Je kunt er op het eerste moment wel lekker op liggen, maar gemiddeld heb je 20 minuten nodig om te weten of het matras de juiste is. Dus ga je naar een winkel toe om te shoppen, ga lekker liggen. Neem verschillende slaaphoudingen aan (stuur de verkoper even weg) en neem echt even de tijd. Op het moment dat je voelt dat je wervelkolom geen ondersteuning krijgt dan is het matras waarschijnlijk te zacht. Richt je op de balans in je lichaam.

Doe ook even de zeester test als je op het matras ligt. Het is  misschien nogal logisch dat je binnenboord wilt liggen met je armen en benen, maar om lekker te kunnen slapen moet het matras ongeveer 25 cm langer / breder zijn dan jijzelf.

Gaan we kijken naar wat specifieke klachten, zoals bijvoorbeeld zweten, dan is het handig om te weten dat je wellicht beter niet kunt kiezen voor een latex matras. Door de hoge dichtheid van het materiaal latex kan het matras niet optimaal ademen waardoor het warmer zal aanvoelen. Voor mensen met bijvoorbeeld gevoelige gewrichten of andere aandoeningen kan dit wel het juiste matras zijn.

Last van lichamelijke klachten? Bekijk de latex matrassen voor gewrichtspijn

Matrassen volledig naar wens

Het fijne is dat er steeds meer matrassen zijn die je op jou wens kunt aanpassen. Op het moment dat je een fijn matras zoekt dan kan ik persoonlijk pocketvering enorm aanraden. De pockets kunnen op de juiste hardheid worden gemaakt, helemaal naar wat jou lichaam nodig heeft. Want wist je dat de hardheid van een matras en wat je nodig hebt afhankelijk is van je gewicht, lengte, gewicht bij buik of heupen, schouderbreedte en slaappositie? Me een pocketvering kun je de hardheid verdelen, precies waar jij het nodig hebt.

Zoals je hebt kunnen lezen, is het ontzettend belangrijk om voor je gezondheid het juiste matras aan te schaffen. Ga dus eens na hoe lang jij al op je matras ligt, en of je wel eens met klachten op staat. Grote kans, dat een nieuw matras voor jou de investering van 2020 gaat worden.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .