` LIFESTYLE: Hoe creëer je fijne momenten in een kleine badkamer - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Hoe creëer je fijne momenten in een kleine badkamer

Toen ik 9 jaar geleden op huizenjacht ging in Den Haag, wist ik precies waar mijn toekomstige woning aan moest voldoen. Ruime kamers, veel licht en een grote badkamer (het liefst met een bad en een aparte douche). Ik kreeg bijna alles wat ik wilde. Een prachtig appartement met een perfecte ligging aan de rand van het Haagse Bos en Landgoed Marlot. Met grote raampartijen voor veel licht en veel kamers voor al mijn spullen. Alleen de badkamer; ik moest ergens op inleveren. In dit geval moet ik mijn spa momenten houden in een badkamer van 2m2. Toch kan dat! Hoe? Ik geef jullie graag wat tips, lees je mee?!

Een kleine badkamer schrikt mensen heel vaak af. Je bent tenslotte behoorlijk beperkt in je ruimte en wat er allemaal mogelijk is. Toch heb ik er de koop van mijn appartement niet op laten afketsen; gewoon roeien met de riemen die je hebt. Toch kan je ook met deze badkamers en met de juiste elementen van je piepkleine ruimte toch een fijne thuis spa maken.

 

Badkamermeubel

Het klinkt misschien gek, maar om een fijn spa moment in je badkamer te kunnen maken moet je je kleine ruimte zo efficiënt mogelijk indelen. Een mooi en functioneel badkamermeubel is dan ook heel belangrijk. Je wilt er veel in kwijt kunnen maar het moet ook weer niet te pompeus en te groot zijn. Ik heb een een ruime spiegelkast waar ik mijn dagelijkse verzorgingsproducten bewaar en in mijn onderkastje liggen handdoeken en mijn heerlijke producten voor mijn wekelijkse spa moment. Zorg ervoor dat er naast het opbergen van je spullen nog voldoende ruimte en rust gecreëerd wordt in je badkamer. 

 

Rust

Het is handig om zo min mogelijk spullen te hebben staan, zo houd je het overzichtelijk en rustig. Ik heb voor een zwarte vloer gekozen en witte muurtegels met daarbij een wit badkamermeubel en designradiator. Door de basis rustig te houden kan je spelen met de kleuren van je badmat, en in mijn geval douchegordijn. Zo kan je iedere keer weer een andere look en feel creëren. Laat niet te veel spullen liggen en ruim je badkamer regelmatig op. Met minder spullen kun je je makkelijker in de ruimte bewegen en zal je zien dat je er sneller langere tijd zou willen doorbrengen.

 

Tips voor het perfecte Spa Moment voor in je kleine badkamer:

Muziek

Zet fijne muziek op. Ik gebruik hiervoor een klein boxje wat je kunt laten afspelen via je bluetooth op je telefoon. Afhankelijk van mijn mood kies ik rustige of upbeat muziek.

Geuren

Kies je favoriete geurkaars uit en zet deze op een veilige plek. Wil ik een spa moment om te ontspannen dan kies ik voor een lavendel kaars, anders bijvoorbeeld een citrus achtige geur. Voordat ik de douche aanzet druppel ik wat etherische olie in de hoeken van mijn douchebak. Zodra het water gaat stromen en er in de badkamer meer stoom ontstaat komen ook de heerlijke geuren vrij van de olie. Dat is echt genieten!

Comfort

Nu met het koude weer is het superfijn om om de verwarming van je handdoekenrek aan te zetten en te genieten van een heerlijke zachte en warme handdoek na gebruik van de douche. Zo kun je ook makkelijk een beauty momentje voor jezelf houden en je nog niet direct hoeven aankleden.

Optimaal gebruik van de ruimte

Omdat de ruimte klein is heb je niet zoveel privacy als je met meer personen bent. Daarom kan een douchegordijn uitkomst bieden. Zo kan je je doucheruimte ook gebruiken als droge ruimte naast het douchegedeelte en “verleng” je je badkamer. Nu denk je misschien? Je badkamer verlengen? Hoe dan? Ik heb gekozen voor een walk in douche zonder vast scherm. Zodra ik mijn douchegordijn open doe ontstaat er dus meer ruimte en zal je sneller en langer blijven hangen in je mini spa. Zo creëer je bijvoorbeeld ruimte om je lekker in te smeren met je favoriete lotion of olie, meer ruimte om je te scheren, je op te maken en je haar te föhnen.

Als ik het echt helemaal voor het zeggen had, en ik een grotere badkamer zou hebben, dan heb ik al helemaal een idee hoe mijn badkamer er uit zou komen te zien. Je bent vast wel eens naar een spa geweest? Deze look en feel zou ik dan graag willen overnemen. Vaak zie je twee stijlen terugkomen in een spa, en dat is de industriële look in de natte ruimtes waar je de dompelbaden hebt en een Scandinavische look met houten elementen in de gedeeltes waar de sauna’s zich bevinden. Laat je inspireren door deze badkamerstijlen om optimaal te genieten van jouw badkamer!

Hoe creëren jullie het perfecte spa moment in je badkamer? Laat het hieronder achter in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment