Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Hoe gezond is jouw huis?

Bij gezondheid denken we natuurlijk vaak aan ons lichaam, maar gezondheid is ook belangrijk voor je omgeving. Denk hierbij aan de vuile lucht die wij buiten binnen krijgen en ook in huis zijn we niet altijd mega gezond. Maar wist je ook dat je hier zelf best iets aan kunt doen? In huis zijn er tal van mogelijkheden om nog gezonder te leven en wij delen een aantal handige dingen met jou!

Chemische schoonmaakmiddelen

Helaas gebruiken veel mensen nog steeds erg chemische schoonmaakmiddelen. Dit heeft zowel effect op je eigen gezondheid, tenslotte adem je het veelvuldig in, maar ook je hele huis is ermee belast en dat is niet fijn. Ook kinderen zullen dit onbewust inademen. Kies voor de schoonmaakmiddelen van Method en je huis is stralend fris en niet meer chemisch. Ik ben grote fan!

Veel kaarsen aan?

Gebruik jij veel kaarsen of waxine lichtjes? Dan is het handig om een raam open te zetten. Je kunt namelijk schadelijke stoffen binnen krijgen zoals benzeen, tolueen, naftaleen en butanon. Wil je het zekere voor het onzekere nemen kies dan kaarsen die gemaakt zijn van 100% bijenwas of sojawas zonder synthetische kleurstoffen.

Huisstofmijt

Wil je zo min mogelijk huisstofmijt in je huis. Zorg dan dat er regelmatig gestofzuigd wordt en zorg voor laminaat of een plavuizen vloer en geen vloerbedekking. Zet de verwarming niet te hoog, zorg voor dichte kasten en maak de plafonds ook goed schoon. Vervang op tijd je matras en maak deze goed schoon. Zorg ervoor dat je anti-allergiehoezen koopt en houd huisdieren uit de slaapkamer. Was je beddengoed op 60 graden en mocht dit bij jou niet kunnen, stop dan je dekbed eens in de vriezer, huisstofmijt kan niet tegen temperaturen onder de -20.

Schimmel en stof in de woonkamer

Ventileer je huis heel goed en regelmatig. Door te ventileren wordt de lucht 24 uur per dag ververst. Mocht dit niet goed lukken, zet dan iedere dag even goed de ramen en deuren even open zodat het goed door kan luchten.

Gezond klussen

Je kunt kiezen voor natuurlijke verf, betere ventilatie en minder schimmel en luchtvochtigheid door vernieuwde isolatiematerialen. Vraag hier eens naar bij de bouwmarkt en ga zelf aan de slag voor een betere gezondheid.

Maak jij al gebruik van bovenstaande tips?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .