Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Hoog- of laagopgeleid, een goede meid is op haar toekomst voorbereid

Je hoort het met regelmaat terug in de media, laagopgeleide mensen hebben meer schulden, laagopgeleide mensen scheiden het meest en ga zo maar door. Ik word hier zo moe van en klaarblijkelijk ben ik hier niet alleen in. In het filmpje van Marianne Zwagerman kun je ook horen waarom zij het hier niet mee eens is.

Misschien moeten we hierin weer terug naar de basis. Zelf ontwikkeling en gelukkig zijn in het leven zijn belangrijke factoren, maar in deze wereld hebben we naast advocaten ook loodgieters nodig. Waar de één de voorkeur geeft aan problemen oplossen die volgens procedures gehandhaafd worden, geeft de ander de voorkeur aan problemen oplossen bij schade in de woning. Met andere woorden, de één werkt meer met zijn hoofd en de ander met z’n handen, maar dat wil niet zeggen dat de één slimmer is dan de ander.

Wist je dat er ook mensen zijn die de mavo gedaan hebben en vervolgens alles in de praktijk hebben geleerd en zo toch hogerop zijn gekomen in de sector van hun keuze? Of neem het verhaal van een vrouw die de mavo deed en vervolgens een prachtig eigen bedrijf heeft opgezet met maar liefst 30 personeelsleden. Daarmee wil ik zeggen, streef alsjeblieft je wensen en dromen achterna en doe wat je leuk vindt en wat bij je past en niet wat de wereld van je wilt of wat van je verwacht wordt.

Sommige mensen met een hoge opleiding weten daarna totaal niet wat ze willen gaan doen of maken later pas die switch. En wat vaak over hoog opgeleide mensen wordt gezegd is dat deze sociaal vaak onder aan de ladder beginnen, wat betekend dat ze niet weten hoe ze zich moeten gedragen in het bedrijfsleven en vaak emotioneel of sociaal vastlopen in het dagelijks leven. Natuurlijk is dit ook stigmatiserend en klopt dit niet altijd, maar wat ik ermee wil zeggen is dat je gewoon iedereen in zijn waarde moet laten.

Dus of je nu hoog- of laagopgeleid bent of ergens ertussen in, kijk naar je eigen dromen en doelen en probeer die van een ander niet af te breken door afgunstig te zijn of elkaar te bekritiseren. Misschien moeten we het gewoon opgeleid noemen en wist je dat je ook heel veel leert van de “school of life” oftewel je eigen levenservaring, fouten en ervaringen buiten je comfortzone 😉

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .