Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Kinderen en bewegen

We weten allemaal dat bewegen belangrijk is. Niet alleen voor ons maar zeker ook voor onze kinderen. Je ziet vaak dat kinderen met ouders die sporten sneller op een sport gaan. Voorbeeld doet volgen! In deze huidige tijd lijkt bewegen en sporten voor kinderen nog belangrijker te worden.  Steeds meer kinderen verkiezen het digitale spelen boven het buiten spelen en bewegen. Overgewicht onder kinderen neemt toe. Hoe gaat dat in jouw gezin, met jouw kinderen?

Ik ben zelf opgegroeid in een gezin waarvan beide ouders niet sportief waren. Mijn vader ging graag met ons een eind fietsen of wandelen maar sport werd er niet beoefend.  Ik heb een oudere broer, keek tegen hem op en deed graag wat hij deed. Hij zat op wedstrijdzwemmen, ik dus ook. Hij won regelmatig, ik nooit . Maar ik was wel trots op hem! 2x per week gingen we trainen en in het weekend ook vaak trainen of wedstrijden. Met weemoed denk ik terug aan die tijd. Mijn zus zat overigens op ballet. Dat heeft ze lang volgehouden ook. We hebben menig voorstelling gezien.

Ha, mijn statement dat kinderen sneller op een sport gaan haal ik met mijn eigen verhaal direct weer onderuit.

Toch zie je vaak dat wanneer een vader zelf voetbalt,  de kinderen ook sneller op voetbal gaan.  Ik denk niet dat het uitmaakt welke sport je beoefend. Je laat zien dat sporten leuk en belangrijk is. Want dat is volgens mij waar het om gaat. Ik wil als ouder graag aan mijn kinderen mee geven dat sporten leuk en goed voor me is. Dat ik door te sporten me lekkerder voel, dat ik beter kan slapen, dat het leuk is om ergens goed (of steeds beter) in te worden en vooral dat ik er plezier aan beleef.

Ik kan me nog zo het moment herinneren dat ik de deur uit ging om te sporten en dat mijn dochter, van toen 7 jaar, zei; maar mama, je bent toch al slank genoeg?

Ik heb toen bewust een momentje genomen om haar uit te leggen dat sporten niets met slank zijn te maken heeft. Sporten doe je omdat je het leuk vindt en omdat sporten voor ieder lichaam gezond is.

Maar wat nou als je een kind hebt die niet zo van bewegen of sporten houdt? Onze jongste is in basis veel minder actief/sportief dan zijn zus. Hij danst wel graag mee met Just Dance op de WII 😉 . Wat wij vaak doen is wandelend naar de supermarkt of op de fiets een route maken langs verschillende speeltuintjes.  Ook wordt er fanatiek gesprongen op de trampoline  ik vergeet vaak hoe intensief dat is!

Steeds meer scholen rennen “ the daily mile” . Elke dag ( bij voorkeur) wordt er een mijl (1.6 km) rondom school gerend /gelopen . Wat mij betreft een goed initiatief! Onze kinderen vinden dit ook heel leuk om te doen, al geloof ik niet dat het dagelijks gedaan wordt.

Bij ons zitten beide kinderen op atletiek,  lekker spelen en bewegen in de buitenlucht.  Af en toe gaan ze met mij een stukje mee hardlopen. Ik ben elke keer weer verbaasd over het uithoudingsvermogen en de explosiviteit van kinderen.  Ik geniet dan extra van een rondje rennen als we samen gaan. En mijn snelste tijd op de 5 kilometer?  Die liep ik terwijl mijn kinderen op de fiets mee waren.  Win-win dus!

Lukt het bij jullie om voldoende te bewegen met de kinderen?

Hi! Mijn naam is Elske en ik ben geboren in 1981. Ik werk in 3 dagen 27 uur per week bij een kleine gemeente in Twente. Ik hou me daar elke werkdag bezig met allerlei (aan)vragen op het gebied van jeugdhulp. Verder ben ik gelukkig getrouwd en moeder van een meisje en een jongen. In mijn vrije tijd loop ik graag hard maar plug ik ook graag uit en doe ik soms lekker niks. Gezondheid en diëten is een rode draad door mijn leven. Ik schrijf over van alles wat mij bezig houdt en hoop dat jullie het leuk vinden om dit te lezen.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .