Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Laat je huis stralen met de juiste sfeerverlichting

Het kopen van de juiste verlichting in mijn huis vind ik een crime. Mijn huis gezellig inrichten daarentegen geen probleem. Kussentjes op de bank, planten op de juiste plek. Een stoeltje hier, een gave tray daar. De juiste kleuren bij elkaar zoeken, ik hou ervan. Maar als het op kampen aankom dan sla ik dicht. Verlichting maakt of breekt je huis en kan de sfeer in je woning volledig veranderen. Na heel lang wikken en wegen en zoeken naar de juiste eetkamerverlichting dacht ik het helemaal gevonden te hebben. Nu het hangt vind ik dat mijn kamer er koud en kil door oogt. Graag geef ik jullie een aantal tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van de juiste verlichting. Lezen jullie verder?

Er zijn een aantal belangrijke dingen die je jezelf moet afvragen als je besluit je inrichting te veranderen of als je ervoor kiest nieuwe lampen te gaan kopen. Vraag nummer 1 is natuurlijk, wat voor ruimte is het en wat moet het doel van de verlichting zijn. Moet het sfeer geven of moet het licht functioneel zijn?

In mijn kantoor heb ik bijvoorbeeld op mijn bureau een heel mooi spotlicht staan die ik in verschillende hoeken kan plaatsen zodat het licht altijd op de juiste manier op mijn bureau kan schijnen en waardoor er nooit een schaduw over mijn laptop valt als ik aan het werk ben. Als centraal licht heb ik nog geen juiste lamp kunnen vinden, alhoewel, ik heb de lamp al in huis alleen hangt hij als misser boven mijn eetkamertafel. Dus er moet een kleine lampen stoelendans gedaan worden.

Dan kom ik gelijk bij punt nummer 2 uit. Kijk goed naar de ruimte waar je de lampen in wilt hangen. Waar is het misgegaan toen ik mijn nieuwe lampen boven de eetkamertafel kocht? Na een flinke verandering in interieur zocht ik nieuwe lampen en ben na lang zoeken verliefd geworden op twee industriële lampen. Waar ik geen rekening mee heb gehouden is dat de muur in mijn eetkamer grijs is met een witte eetkamertafel. De lampen hebben een koele metalen look en het licht wat het geeft is ook wat “kouder”. Ik kon een hele tijd mijn vinger er niet op leggen waarom ik niet mega enthousiast was over het eindresultaat. Maar ineens wist ik het. De lampen en het type licht maken de ruimte kil en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Echter zouden de lampen perfect staan in mijn kantoor en geven ze daar ook het perfecte licht af.

Ik had het al even over het type licht, en hiermee kom ik direct uit op punt nummer 3 waar je op zou kunnen letten en dat is de lichtsterkte. In mijn woonkamer hou ik van warm, rustig en bijna “donker” licht. in de winter ziet het het bijna uit alsof er kaarsen branden. In mijn keuken wil ik graag feller licht zodat ik zie wat ik aan het doen ben en dit geldt ook voor mijn kantoor. Je hebt 4 verschillende soorten lampen. Gloeilamp, Halogeenlamp spaarlamp en ledlamp en zijn te verkrijgen vanaf 15 watt wat staat voor 100-150 lumen. Hoe hoger het wattage aantal des te meer licht de bron geeft.

Dan de laatste tip, en dat is beslis nooit te snel. Ga op je bank zitten en kijk om je heen. Waar wil ik de lichtpunten hebben en hoe groot is de ruimte waar ik dit wil plaatsen. Wil ik iets op de vloer hebben, of vind ik het prettiger als er een lamp op een kastje staat. Kijk goed naar de look en feel van je huis en laat je inspireren door op de website van Directlampen te kijken. Wat ik erg fijn vind aan deze site is dat ze hele fijne onderverdelingen hebben gemaakt voor de type lampen maar ook voor de verschillende ruimtes in huis. Heb je een plafondlamp nodig dan hoef je niet door duizenden lampen te scrollen maar heel gericht zoeken. Ook kan je de stijl, kleur en prijs ingeven waardoor je super gericht kunt zoeken. Daarnaast is de zoekfunctie op ruimte heel fijn en heb ik gelijk een ontzettend gave nieuwe lamp gevonden voor boven mijn eetkamertafel.

Ik ben heel erg benieuwd of jullie lichtplan in huis al helemaal naar wens is of dat jullie de struggles die ik heb met verlichting ook herkennen. Laat het hieronder achter in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .