Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Lees hier waarom je niet te lang moet wachten met het afsluiten van een uitvaartverzekering

De dood, het is nou niet het meest vrolijke onderwerp om over te schrijven of om je mee bezig te houden. Toch is de dood er altijd… om ons heen. We kunnen ons er niet voor afsluiten al doe ik dat het liefst wel. Mijn gevoel denkt altijd, als ik mezelf open stel voor het onderwerp “de dood” dan zou het zomaar ineens kunnen aankloppen bij mij. Natuurlijk is dit onzin en ben ik mezelf ook wat meer gaan verdiepen in wat er allemaal bij komt kijken en hoe handig het is om goed voorbereid te zijn. Voor jezelf en voor je omgeving. Lees je snel verder?

Ik ben ervan overtuigd dat heel veel mensen nog niet hebben nagedacht over het onderwerp “uitvaartverzekering”. Ik ga heel eerlijk zeggen dat ook ik nog geen uitvaartverzekering voor mezelf heb. Ik vind het eng, terwijl dat het helemaal niet is. Regelmatig krijg ik in mijn mailbox mails over de verschillende verzekeringen en eigenlijk belanden ze direct in mijn prullenbak. Tot nu. Ik wil er meer over weten. Waarom zou ik nu al een verzekering afsluiten. Wat zijn de voordelen van een uitvaartverzekering en wat krijgen mijn nabestaanden daarvoor terug. Ik ging op onderzoek uit op de website van Zorgvaart.nl en kwam tot de volgende inzichten.

Waar ik steil van achterover sloeg zijn allereerst de kosten van een uitvaart. Met gemak ben je al € 7.000 tot € 10.000 euro kwijt…alleen van zulke bedragen zou je al bijna het loodje leggen. Hoe duur je een uitvaart maakt ligt helemaal bij jezelf. Je kunt het sober maar stijlvol houden, maar ook helemaal all the way gaan en er echt een “feestje” van maken. Het leven mag tenslotte ook worden gevierd, hoe gek dat wellicht ook klinkt. Hoeveel je daarvoor over hebt kan dus van tevoren al worden bepaald en dat geeft rust. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de familie die je achterlaat. Ikzelf zou het denk ik ook leuk vinden als mijn uitvaart een feestje zou zijn. Goede muziek, veel sprekers en na de dienst lekker eten en drinken voor iedereen. Een goede zorgvaart is dan wel van belang.

Dan zul je misschien denken, wat een hoop geld… waarvoor geef ik het dan uit? Wat dacht je van de dienst. Hoe langer het duurt, hoe meer je betaald. Dan de kist of de urn. De bloemen op de kist, rouwkaarten, opbaring, volgauto’s, dragers van de kist, uitstrooien van het as of eventueel een mooi plekje in een urnenmuur. Als deze zaken kunnen worden gedekt met een goede verzekering. Er zijn 4 soorten verzekering en ze zijn net wat anders. Het inlezen en verdiepen hierin is wel belangrijk. Het is fijn dat de grote kosten gedekt kunnen worden zodat je voor de extra’s na de dienst nog wat geld overhoud. Het fenomeen koffie met cake is al een beetje achterhaald. Tegenwoordig gaan we met dat gedeelte ook all out. Voor mezelf denk ik aan een tafels met etagères met heerlijke high tea gerechten. Ik denk aan latte macchiato’s die barista’s maken en super lekkere verse muntthee. Ik zou er bijna van balen dat ik zelf niet aanwezig kan zijn…

Nu ik mij ben gaan verdiepen in de verschillende mogelijkheden omtrent zorgvaart ben ik zekerder van mijn zaak en zal ik de komende periode na goed oriënteren zeker een uitvaartverzekering gaan afsluiten. Ik ben 33 jaar, en de tijd is rijp.

Ik ben nieuwsgierig, hebben jullie al een uitvaartverzekering? En zo ja, hoe oud waren jullie toen je deze afsloot?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .