Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Leven zonder auto; het kan echt!

Op mijn negentiende kocht ik mijn eerste auto. Mijn paarse vriendin, een Ford Ka. Sinds dat moment heb ik altijd een auto gehad. Toen mijn eerste autootje 4 jaar geleden echt op was, hoefde ik niet lang te denken of ik wel of geen auto zou aanschaffen. Financieel kon het en ik zou tenslotte ook niet zonder kunnen. Want hoe zou ik mezelf anders moeten verplaatsen?! Dus kwam er weer een Ford Ka in mijn leven. Een jaar geleden kwam ik heel onverwachts voor hetzelfde dilemma te staan, mijn auto kwam niet door de APK. De bodem van mijn auto was volledig doorgeroest en de reparatie zou zo kostbaar worden dat ik daarvoor een nieuwe tweedehands auto zou kunnen kopen. Ik heb er een week over moeten denken, maar ik wilde een uitdaging met mezelf aangaan. Een jaar lang door het leven zonder auto; ik moest het wel proberen. Wil je weten hoe het mij vergaan is? Lees dan snel verder.

Ik moet toegeven, ik heb een traantje moeten laten bij het wegdoen van mijn auto. Wat mij goed deed is dat ik er nog wat centjes aan over heb gehouden door hem te verkopen aan een bedrijf die de goede onderdelen van de auto gebruikt. Aangezien dat alles behalve de onderkant was, kon ik nog een aantal honderden euro’s op mijn bankrekening bijschrijven. Dat verlichtte de pijn een beetje.Β  Maar ja, wat nu?

Ik kwam in de wondere wereld van het openbaar vervoer terecht voor het lange afstanden reizen. Voor het eerst in jaren sloot ik een NS abonnement af. Super snel geregeld en binnen een paar dagen al in huis. Ik heb mijn abonnement dit jaar al ontzettend veel gebruikt. Naar mijn ouders pak ik vaak de trein en over het algemeen gaat dat prima. Zelden vertraging of pech gehad. Behalve dan die ene keer dat ik in de verkeerde trein ben gaan zitten en 1.5 uur over een treinrit van 20 minuten heb gedaan. Maar ja, dat was mijn eigen fout hahaha.

Ik onderneem vaak dingen samen met mijn hond. Vooral dit vond ik lastig. Niet meer even snel naar het strand kunnen rijden was in het begin erg lastig. Ik heb een bloedhekel aan de bus vanwege extreme wagenziekte. Dus tot een uur wandelen doe ik alles te voet binnen Den Haag (ook naar het station wat 50 minuten is). Afgelopen zomer ben ik wel een paar keer met de bus naar het strand geweest en op zich was dat prima te doen. De verbinding is rechtstreeks en dat is ideaal.

Als ik mijn hond thuislaat doe ik ontzettend veel op de fiets, en heb flinke regenbuien over mij heen gehad, en ga door weer en wind. Gek is dat ik dat in het begin echt vreselijk vond, maar het mij nu niet zo veel meer kan schelen. De natuur voelen, ben ik het afgelopen jaar veel meer gaan waarderen. En zelfs als ik de hond thuislaat loop ik ook nog steeds heel erg veel. Ik hield al van lopen, maar vind het nu helemaal fantastisch! I LOVE IT!

Afgelopen juli ben ik wel een beetje vals gaan spelen. Ik heb een scooter gekocht, waardoor ik lange afstanden makkelijker kon overbruggen. Met de trein naar mijn ouders koste mij bijvoorbeeld 1.5 uur van mijn tijd. Met de scooter ben ik binnen 30 minuten op de plaats van bestemming. Ondanks dat de scooter voor de deur staat, staat hij geregeld een week stil. Naar mijn werk ga ik nog steeds op de fiets, of lopend (25 minuten)

Ik denk dat het je dan ook niet zal verbazen als ik zeg dat ik, een jaar na het starten van mijn experiment, ervoor gekozen heb om autoloos door het leven. Ik mis mijn auto totaal niet meer. En ik denk ook zeker dat mensen met een auto deze veel en veel vaker zouden kunnen laten staan. Zelfs als je kinderen hebt!

Ik vraag mij af, hebben jullie een auto? En hoe vaak gebruiken jullie die eigenlijk?

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate Β»
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .