` LIFESTYLE: Lichamelijk zelfstandig blijven na een revalidatie, wij geven tips! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Lichamelijk zelfstandig blijven na een revalidatie, wij geven tips!

Het zal je maar gebeuren, een vervelend ongeluk waardoor je niet meer de mogelijkheid hebt om (tijdelijk) lang te staan of waardoor je erg vermoeid raakt en dus regelmatig even moet gaan zitten. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje, maar soms is het ook iets heel ingrijpends waardoor je leven een andere wending krijgt waardoor je in huis wat meer hulp nodig hebt. “Gelukkig” zijn er hulpmiddelen die je hierbij kunnen ondersteunen bij je dagelijkse bezigheden, en ik vertel je hier graag over. Lees je mee?

Wat de reden ook mag zijn, soms is het fijn om in je huis wat extra hulp te hebben die het je net wat makkelijker maakt in het dagelijks leven. Als ik de woorden douchestoel of douchekruk laat vallen denk je misschien direct aan oudere mensen. Mijn oma had bijvoorbeeld ook een douchestoel in de badkamer staan, dus ik kan die associatie wel begrijpen. Maar ja, als je een been breekt, extreem vermoeid bent of bijvoorbeeld pittige rugklachten hebt kan dit ook wel heel fijn zijn. Net zoals het hebben van een trippelstoel, ja ja, een trippelstoel. Ik had persoonlijk nog nooit van dit fenomeen gehoord, maar toen ik mij inlas in deze stoelen super fijn om te hebben voor in huis als extra steun.

Toen ik na het in ziek ik in bed liggen met Covid-19 in de herstelfase belandde had ik totaal geen energie. Mijn spieren waren gewoon helemaal verpapt. Ik sleepte mij letterlijk uit bed en was blij dat ik na het maken van mijn ontbijt weer onder de wol kon kruipen. Douchen was een heel ander project. Want doordat ik bijna 2 weken alleen maar in bed had gelegen en dus amper had bewogen was rechtop staan nogal een opgave. Ik ben op een gegeven moment maar gewoon gaan zitten in mijn douchebak omdat ik zo trillerig en slap was. De dag erna heb ik mijn “schoonmaak” opstapje maar gepakt, was net wat comfortabeler zitten. Maar het blijkt natuurlijk armoe troef om zo te moeten douchen. Ik voelde me net een bejaarde, maar realiseerde mij toen dus ook dat niet alleen ouderen dit hulpmiddel zouden kunnen gebruiken. Is het niet permanent vanwege een ziekte of beperking, dat wellicht tijdelijk omdat je zoals ik beperkt bent in energie. Daar is geen leeftijd aan verbonden. Een douchestoel of douchekruk kan dus echt wel uitkomst bieden. Het is dan ook super ideaal dat je bij Vegro, naast het kopen van een douchestoel, er ook voor kunt kiezen een stoel te lenen als het mankement maar tijdelijk is.

En dan het fenomeen, de trippelstoel (werkstoel). Ik had er werkelijk nog nooit van gehoord, maar de naam van de stoel is in ieder geval al geniaal bedacht en zegt in 1 woord precies waar de stoel voor bedoeld is. De trippelstoel is er om ermee door het huis te trippelen. Nu zal je denken, waarom moet ik op een stoel door mijn huis heen trippelen? Nou, een trippelstoel is voor mensen die niet lang kunnen staan en ideaal voor mensen die last hebben van hun spieren, gewrichten of vermoeidheidsklachten hebben. Een trippelstoel lijkt op het eerste oog heel veel op een bureaustoel op wielen en wordt alleen binnenshuis gebruikt. Terwijl je zit kun je je op deze mechanische werkstoel verplaatsen door met de voeten een trippel (vandaar de naam) beweging te maken. Met de benen zet je je dan af en rijdt je zo met stoel en al door het huis. De stoelen hebben allemaal een rem, waardoor je veilig kunt opstaan zonder dat de stoel naar achteren schiet. Daarnaast zijn de stoelen in hoogte verstelbaar voor extra comfort. Bij Sommige stoelen kan ook de zitting kantelen en kunnen ook de armsteunen naar wens worden ingesteld. Je hoort het al, de keuze is reuze. Ook voor de Trippelstoel geld, heb je hem maar tijdelijk nodig omdat je niet goed uit de voeten komt, dan is het lenen van zo’n stoel de perfecte optie voor je.

Zou je de keuze maken om een hulpmiddel te gebruiken in huis en daardoor onafhankelijker te zijn van mensen, of zou je liever het aanbod van familie of vrienden aannemen voor extra hulp als dit nodig is? Wij zijn heel benieuwd naar jullie bevindingen hierover. Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .