Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Maak kennis met de Fun Cup

Vandaag ga ik het hebben over een bloedserieus onderwerp wat door heel veel mensen als bloed irritant wordt ervaren. We gaan het hebben over een onderwerp waar toch nog best een taboe op ligt. Er word niet echt openlijk over gesproken, maar toch heeft de helft van de bevolking er “last” van. Dus als je niet wilt lezen over de maandelijkse feestweek, het over de rooie zijn, een kutprobleem hebben, hormonaal geladen zijn of het rijden op een katoenen pony dan moet je vooral niet verder lezen. Ben je wel getriggert en nieuwsgierig, stay tuned…want ik heb een gaaf product mogen testen wat die ene week in de maand een stuk dragelijker gaat maken.

We hebben het natuurlijk over het ongesteld zijn. Voor mij iedere maand een enorme struggle en ik baal er oprecht van. Op mijn twaalfde menstrueerde ik voor het eerst en wist niet wat me overkwam. Ik was er heel vroeg bij en dus nu al een goede 20 jaar ervaring met het maandelijkse pleziertje. Allereerst wil ik aangeven dat ik sinds dat ik ongesteld ben een maandverbanden meisje ben. Ik heb een bloedhekel aan tampons. Uiteraard probeerde ik ze wel tijdens mijn vakantie of als ik met vriendinnen ging zwemmen, maar die ondingen zaten en zitten mij nooit lekker. Dus ja, ik ben een vrouw die iedere maand op een katoenen pony rijd en I am not ashamed. Veel vrouwen vinden het een vies idee, maar een tampon vind ik gewoon een onding dus daarom kies ik liever voor het maandverband en het 5 tot 10 keer verwisselen op een dag. Want ja, mijn menstruatie is zo hevig dat ik 3 tot 4 dagen van die ene week menstruatie het liefst mijn tentje opzet voor de toilet omdat de rode rivier er steeds voor kiest buiten zijn oevers te treden.

Op mijn 15e besloot ik in overleg met mijn huisarts om aan de pil te gaan. Puur om de klachten van mijn menstruatie in toom te houden. Later was dit tijdens relaties natuurlijk ook handig en heb ik regelmatig mijn pil doorgeslikt vanwege het feit dat ik vakantie had…of gewoon geen zin had in mijn ongesteldheid. Toen ik mijn gastric bypass kreeg en ik hoorde dat de pil niet meer volledig zou werken ben ik gestopt met het gebruik en ik voelde mezelf ineens zoveel beter. Ik voelde mezelf veel menselijker zonder al die hormonen. Helaas was daar wel weer die ellende van die hevige bloedingen iedere maand.

Maar, ja ja, ik heb deze maand de Fun Cup mogen uitproberen en het is fan-tas-tisch. De Fun Cup is een menstruatiecup die je inbrengt in je vagina en die vervolgens het bloed opvangt in het cupje. Hij is er in twee maten, voor de hevige en minder hevige dagen. Ik had er wel eens over gelezen maar was altijd een beetje terughoudend. Het inbrengen was in het begin een beetje lastig, maar met een beetje oefenen en de juiste handeling kan je hem makkelijk vacuüm laten zuigen waardoor hij super goed op zijn plek blijft zitten. En wat ik met tampons dus wel heb, dat ik het constant voel zitten, heb ik met de Fun Cup totaal niet. Ik merk niet dat ik hem in heb. Ik ben niet bang om door te lekker en heb hem op een volledige dag van 06.00 uur in de ochtend tot 23.00 uur in de avond maar 1 x hoeven legen en opnieuw hoeven inbrengen. Je kunt met de Fun Cup alles doen, dus ook zwemmen en naar het toilet gaan. Hij blijft zitten waar die zit en verroert zich niet. In het begin vond ik het heel eng en ging ik ieder half uur kijken op de wc of mijn slip nog wel schoon was (ja ja… nog een taboetje, ik haat strings en ben een onderbroeken liefhebber), maar op dag 2 kon ik deze “angst” al volledig loslaten. Na het gebruik van de cup kun je hem makkelijk schoonmaken met warm water en milde zeep en na je menstruatie kan je hem veilig opbergen in het tasje wat je bij je bestelling meekrijgt. Naast dat het wel duidelijk is dat ik fan ben bespaart het je ook nog eens geld en is het ecologisch verantwoord (omdat de fun cup keer op keer gebruikt kan worden is dit product afval vrij), de Fun Cup kost € 34.95 en kun je jaren gebruiken. Reken maar uit je winst. 

Ik kan nu al niet meer zonder mijn cupje en ik weet zeker dat ook jullie fan kunnen worden!

De vraag van de dag is…hoe beleven jullie je menstruatie? Laat het hieronder in een reactie achter.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .