` LIFESTYLE: Met deze 2 heerlijke alcoholvrije cocktails van Martini wordt de zomer een feestje! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Met deze 2 heerlijke alcoholvrije cocktails van Martini wordt de zomer een feestje!

Yes, de tijd is aangebroken! Als je met vriendinnen gaat borrelen (of lekker in je eentje van een hapje en een drankje wil genieten), dan kan dat helemaal in stijl en alcoholvrij! Dus terwijl je vriendinnen aan een alcoholische versnapering zitten (en ik weet zeker dat ze na het proeven van deze alcoholvrije drank helemaal om zijn), kan het pak appelsap of Jip en Janneke wijn dicht blijven. Martini is namelijk met een heerlijke alcoholvrije drank op de markt gekomen waar je de lekkerste cocktails mee kunt maken! Natuurlijk deel ik twee lekkere recepten en vertel ik je iets meer over de martini.

We eten en drinken steeds bewuster. Je merkt dit ook in het bewuste gebruik van alcohol. De vraag naar een alcoholarme en alcoholvrije dranken werd de laatste tijd steeds groter, maar het aanbod was nog niet zo fantastisch. Daarom vind ik het ook zo gaaf dat Martini zich op dit gezonde pad begeeft. Deze alcoholvrije Martini heeft nog steeds de allure en uitstraling van zijn alcoholische zusje, maar je zult er geen kater van krijgen! Ik weet zeker dat dat veel lekkerder cocktails drinken is.

Het is misschien gek om te beseffen dat de Martini Non – Alcoholic wordt gemaakt van dezelfde wijnen als degene waaruit ook de “gewone” Martini zijn samengesteld. De nieuwe dranken worden tijdens het productieproces ontdaan van de alcohol en daarna wordt er een selectie van aromatische kruiden en planten aan toegevoegd. En die kruiden proef je! Ik vind het heerlijk! De twee varianten hebben eigen hun eigen smaak en charme. De rode Martini Vibrante is het meest fruitig en de Martini Florale (de naam zegt het al) is wat zoeter en bloemiger. Mijn persoonlijke favoriet is de Vibrante, maar beide zijn zeker heerlijk!

Natuurlijk wilde ik ook een cocktail maken voor mezelf, en wat was die lekker!

Dolce Verde

  • 50 ml Martini Non-Alcoholic Florale
  • 20 ml appelsap
  • 20 ml kokoswater
  • 10 ml komkommersap

Shake alles goed door elkaar en giet het in een longdrinkglas of wijnglas over ijsblokjes. Ik gebruik geen ijsblokjes want dan vind ik het drankje te koud en daarom gebruik ik een kleiner glas. Maak het cocktail helemaal af met wat komkommer partjes en eventueel appelschijfjes. Ook is een beetje mint in het glas erbij erg lekker.

Caffè Torino

  • 50 ml Martini Non-Alcoholic Vibrante
  • 20 ml citroensap
  • 50 ml cold brew koffie
  • klein beetje tonicwater

Super lekker en makkelijk te maken cocktail. De Martini, citroensap en koffie even goed schudden en dan over ijs heen gieten in een glas van je eigen keuze. Daaroverheen doe je nog een klein beetje tonicwater. Eventueel kun je nog wat schijfjes citroen in het glas doen.

Gaan jullie deze zomer ook wat meer alcoholvrij genieten?! Ik weet zeker dat deze Martini Non-Alcoholic je zal gaan verbazen en dat je borrelmoment net zo lekker kan zijn zonder alcohol. Geniet ervan!

De Martini Non-Alcoholic Florale en Vibrante zijn o.a. te koop bij Albert Heijn, Jumbo en Gall & Gall en de verkoopprijs is € 10,49.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment