` LIFESTYLE: Mijn horrorkast opruimen - Marie Kondo Style - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Mijn horrorkast opruimen – Marie Kondo Style

We hebben er allemaal wel eentje in huis, een horror kast! Een horrorkast is een kast waar je alle spullen in stopt waarvan je niet wilt dat iemand ze ziet. Je huis opruimen doe je door nog meer spullen in je horrorkast te proppen! Je kunt ook niet meer de kastdeur open maken want dan komt je hele leven naar beneden zetten. Mijn horrorkast is een ingebouwde kast in de woonkamer die mijn naam zachtjes fluistert “Isabelle, open mij en ruim me op”! Maar ik negeer het, de duivel in de kast hoor ik niet! Maar toen kwam ik voorbij de Marie Kondo serie op Netflix, over het opruimen van je huis, en ik besluit mijn kast Marie Kondo Style te gaan opruimen. Hemeltje lief, waar ben ik aan begonnen, Lees je mee?

Daar komt ze, vanuit mijn tv zo mijn kamer binnen gehuppeld, Marie Kondo. Deze super vrolijke Japanse vrouw die sprankelend van energie en levensvreugde. Ik hou nu al van der. Haar rustige stem maakt mij ook helemaal zen. En dat heb ik wel nodig als ik bedenk welke klus mij te wachten staat. Ik ben heel erg goed in opruimen, en doe het dan ook vaak. Mijn moeder vindt dat ik spullen te makkelijk weg doe. Maar ik hecht gewoon niet zoveel waarde aan spullen. Als ik kleding een seizoen niet heb aangehad gaat het naar de kringloop. Dan ben ik er blijkbaar niet blij van geworden, dan maak ik er liever iemand anders blij mee. Ondanks het feit dat ik dus behoorlijk goed kan opruimen is mijn inbouwkast in mijn woonkamer een regelrechte horror kast geworden. Iets wat al een rommeltje is wil je gewoon niet meer zo graag goed verzorgen. Zo werkt het met spullen, maar ook met jezelf. Dus het is nu of nooit.

Ik haal al mijn spullen uit de kast en kijk om me heen. Mijn hemel, wat verzameld een mens een hoop! Ik hoor de woorden van Marie Kondo door mijn hoofd spoken. “Geeft dit product je een fijn gevoel”?,  “ Word je er blij van”?, “als je nu zou gaan verhuizen, zou je het dan meenemen”? Ze geeft aan dat het goed is de spullen die je weg gaat doen te bedanken. Ooit zijn ze namelijk belangrijk voor je geweest. Met dit gegeven is het al een stuk makkelijker om aan de slag te gaan, en wellicht iemand anders heel erg blij te maken met hetgeen wat je besluit weg te doen. Het valt mij op hoe gemakkelijk het gaat en ik ben zo ontzettend blij met het eindresultaat!

Nu pak ik mijn kast aan, maar zo wil ik eigenlijk ook mijn keuken aan gaan pakken, mijn berging en toch nog weer eens opnieuw door mijn kledingkast gaan. Je omringen met de spullen waar je blij van word i.p.v. stress van krijgt is zo ontzettend veel fijner. Ik kijk er naar uit mijn huis te ontdoen van gewoon maar spulletjes. We bewaren onnodig veel dingen, dat besef ik mezelf nu maar al te goed. 

Ben jij al begonnen met het ontspullen? Deel hieronder je tips zodat we die wellicht kunnen gebruiken voor onszelf!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .