Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Mijn top 5 boeken om te lezen in april

Heerlijk weer om zowel in de bibliotheek als in de boekenwinkels te snuffelen naar boeken om te lezen. Ook voor de maand april heb ik weer een top vijf samengesteld van boeken die ik een absolute aanrader vind. Als je een boek hebt gelezen die ook een keer genoemd moet worden, wil je dit dan met ons delen? Hierbij mijn lijstje voor deze de maand april.

 1. Kinderen van de rivier, Lisa Wingate
  Een roman over een waargebeurd verhaal over een weeshuis van miss Tann. Er worden twee verhaallijnen beschreven. Het verhaal begint in 1939 in Memphis en gaat over Rill die van de ene op de andere dag samen met haar broertje en zusjes weggehaald worden van de woonboot en haar ouders en in het weeshuis worden geplaatst om zo te worden ‘verkocht’ aan rijke families. Het andere verhaal gaat over Avery Stafford die op zoek gaat naar haar familiegeschiedenis: wie was haar haar oma nou echt? Een roman die mij van het begin af aan meteen boeide en die ik in een adem uit had! Een echte aanrader om te lezen.

 

 1. Het vergeten kamp, Pauline Kok
  Wederom een boek over de Tweede Wereldoorlog, maar dit keer speelt het zich af in Nederlands-Indië. Bijzonder is om iets uit dit land te lezen uit die tijd, want ook hier zijn verschrikkelijke dingen gebeurd. Het verhaal is geschreven vanuit Pauline zelf, als kind. Je wordt als lezer meegenomen vanaf het moment dat ze gevangengenomen worden, haar vader elders naartoe wordt gebracht dan de rest van het gezin en hoe ze van kamp naar kamp worden verplaatst. De gruwelen, hoe ze probeert te overleven. Hoe ze haar moeder steeds meer verliest, hoe ze nieuwe vriendschappen opdoet en hoe ze omgaat met het verliezen van mensen in kampen. Aangrijpend, maar mooi geschreven. Een vergeten verhaal, wat absoluut niet vergeten mag worden!

 

 1. Als adem lucht wordt, Paul Kalanithi
  Een boek geschreven door een jonge neurochirurg die nog in de bloei van zijn leven is. Maar dan wordt hij gediagnosticeerd met longkanker in een vergevorderd stadium. Daarmee komt hij ineens aan de andere kant te staan, namelijk van patiënt. In dit boek lees je hoe hij omgaat met zijn ziekte, hoe hij probeert om zijn leven zo goed als mogelijk weer op te pakken, weer aan de slag te gaan als neurochirurg. Maar ook hoe hij zijn strijd met kanker. Indrukwekkend en een echte aanrader wat mij betreft.

 

 1. De acht bergen, Paolo Cognetti
  Het verhaal speelt zich af in Italië, in de bergen. De ouders van Pietro hebben een grote liefde voor de bergen en zijn daar dan ook graag in te vinden. Het leven in de stad is moeilijk, de liefde voor de bergen bindt hen als gezin met elkaar. Pietro wordt door moeder gekoppeld aan een vriend, Bruno, en op deze wijze ontstaat er een hechte vriendschap. Samen wandelen zij ook veel door de bergen. Het wordt een vriendschap voor het leven. Pietro weet niet altijd goed wat hij met Bruno moet, aangezien Bruno ook veel wandelt met de vader van Pietro. Maar daar zit meer een goede bedoeling achter blijkt later… Een bijzonder boek!

 

 1. #MeToo. Over seks, macht en verandering, Jan de Boer en Caroline van Wijngaarden
  Grensoverschrijdend gedrag is de laatste tijd een actueel onderwerp in de (sociale) media. Het boek is gebaseerd op een langdurig onderzoek naar verlangen, grenzen en seksualiteit. In het boek word je als lezer met dit onderwerp geconfronteerd door de reflectieve vraag: ‘Wat doe je nu?’ In dit boek staan verhalen van mensen die op verschillende wijze te maken hebben met #MeToo. Verhalen van mensen die zelf met grensoverschrijdend gedrag te maken hebben gehad, maar ook wetenschappers. Thema’s als tijdsgeest, cultuur, opvoeding, media en de opmars van de seksuele revolutie in Nederland komen aan bod. Geen roman zoals bovenstaande boeken, maar wel een boek met een actueel thema. Zie ook mijn recensie over dit boek in mijn eerdere blog voor Boost Your Health!

Deel hieronder jouw favoriet van dit moment!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .