Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Een ongeluk zit in een klein hoekje

Heel recent -18 oktober jl. – heb ik een fiks ongeluk gehad dat niet door mij is veroorzaakt. Er gaat van alles door je hoofd als je op het fietspad fiets en je in de gaten hebt dat de auto die rechtsaf wilt slaan jou niet ziet. Dat je nog probeert uit te wijken maar weet dat het geen zin meer heeft. Op het moment van impact is het niet de klap waar je aan denkt. Het enige waar ik aan dacht was “ik moet bij de wielen van de auto weg zien te blijven”. In mijn geval had de automobilist niet in de gaten wat er gebeurde en reed met volle snelheid nog een 10 meter door om vervolgens eindelijk te stoppen omdat hij zoveel gegil hoorde.

Gek genoeg leek ik nauwelijks verwondingen te hebben, omstanders hebben alleen de politie gebeld en na het invullen van alle schadepapieren ben ik zelfs met mijn fiets, die compleet kapot was, aan de hand naar huis gelopen. Toch ben ik in de avond op aanraden van de politie die bij mij thuis een proces-verbaal kwamen opmaken naar het ziekenhuis gegaan waar ze mij, na mijn verhaal verteld te hebben, als trauma patiënt hebben behandeld. Naast een gekneusd jukbeen, gekneusde linker heup en dijbeen, gekneusde rug en nek en een flinke wond op mijn hand en knie leek er verder niets mis.

Toen ik de volgende dag de verzekering van meneer belde en kort mijn verhaal deed (meneer had zelf nog niet de moeite genomen om te bellen), vertelde de vrouw aan de telefoon dat het wellicht verstandig was om een letselschade bedrijf in de hand te nemen. Eerlijk gezegd had ik daar nog nooit van gehoord. Na wat research gedaan te hebben heb ik er toch één opgebeld. Er zijn er binnen Nederland een heleboel letselschade specialisten die je kunnen ondersteunen, denk hierbij bijvoorbeeld aan Palsletselschade.nl

Er ging een wereld voor me open. Ik dacht dat ik bij de verzekering alleen de dagwaarde van mijn fiets, mijn kapotte kleding en sieraden en de dokters- en fysiotherapiekosten zou kunnen claimen. Het fijne was dat mij aan de telefoon werd gezegd “mevrouw Don Griot, wij nemen alles uit handen, je hoeft nergens meer zelf aan te denken”. En dat was zo. Niet veel later kreeg ik bezoek van een letselschade specialist en samen hebben wij alle belangrijke informatie op een rijtje gezet zodat het letselschade bedrijf mijn daadwerkelijke letsel kon gaan claimen bij de tegenpartij.

Denk dan aan hulp van familie en vrienden die ik gekregen heb na het ongeluk (in het huishouden en met mijn hond), het vervoer van en naar het ziekenhuis, therapie, de tijd die het totale herstel zal gaan duren en eventueel ook de tijd dat je niet hebt kunnen werken.

Naast letselschade is er ook nog een stuk smartengeld waar een letselschade bedrijf zich hard voor maakt. Denk dan aan angst, onzekerheid en langdurige pijn.

Waar ik in eerste instantie bang voor was, de kosten van het krijgen van deze juridische hulp, werd direct van tafel geveegd. Voor het “slachtoffer” is dit namelijk gratis. Alles kosten die het bedrijf maakt wordt direct geclaimd bij de tegenpartij. 

Mocht je in de toekomst (en ik hoop uit het diepste van mijn hart dat jouw nooit wat naars overkomt) te maken hebben met een ongeval op straat of bijvoorbeeld op werk, weet dan dat je er niet alleen voor staat maar extra hulp en advies kunt krijgen van een letselschade specialist.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 1

  • reply
    21 november 2017

    Joh, wat schrikken zeg! Hopelijk genees je snel!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .