` LIFESTYLE: Online shopping vs Fysiek winkelen - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Online shopping vs Fysiek winkelen

Ik vraag mij af, geven mensen nu meer geld uit aan winkelen dan normaal? Nu we niet meer vrij kunnen shoppen lijkt het wel alsof we massaal aan het kopen kopen kopen geslagen zijn. Natuurlijk niet in een fysieke winkel, maar online. Ik zit, net zoals vele anderen op dit moment, veel (zeg de hele dag) thuis. Met dat vele thuiszitten is mij wat opgevallen en dat is dat er veel, heel veel wordt gekocht. In deze blog deel ik mijn bevindingen hierover.

Soms voel ik me net zo’n oude van dagen die de hele dag achter de geraniums zit te kijken wat er in de buurt allemaal gebeurt. Want ja, binnenshuis heb je het op een gegeven moment ook wel gezien. En nu is mij wat opgevallen de afgelopen weken. Het valt mij op dat de arme jongens van de DHL, PostNL, FedEX en andere bezorgbedrijven het mega druk hebben. Ze rijden af en aan, laden het ene pakket na het andere uit en sjouwen zich een halve hernia. Het is zo erg dat ik deze week eens heb geklokt hoe laat ze mijn wijkje inrijden, en hoe laat ze er weer uitgaan. Mijn grote vriend van de PostNL (hij bezorgt bij regelmatig pakketjes voor Boost your Health) is bijna 1.5 uur in mijn wijk geweest! Wow, dat was een drukke dag.

Wat ik mij nu dus afvraag is, shoppen deze mensen normaal gesproken ook zo vaak en zo veel in de fysieke winkels? Normaal gesproken komen er ook wel pakketbezorgers in mijn wijkje, maar zeker niet zo vaak en zo lang als nu, en al helemaal niet met zo onwijs veel spullen! Is dit het normale koopgedrag van mijn buurtbewoners en zetten ze dit nu online voort of zal dit toch meer kopen uit verveling zijn?

Het is natuurlijk wel heel fijn dat op deze manier de economie een beetje blijft draaien. Ook vind ik het tof dat veel restaurants ervoor kiezen, om in hun omgeving, om hun gerechten thuis te bezorgen. Want het zal voor zowel winkelketens als restauranteigenaren niet makkelijk zijn om deze periode door te komen.

Ikzelf heb gelukkig helemaal niet de behoefte om te shoppen. Allereerst omdat ik niets nodig heb, maar ook omdat ik een beetje op de centjes moet passen. Maar mijn vraag aan jullie is, merken jullie dat je de behoefte hebt om meer online te kopen? En doen jullie dit omdat je wat te doen wilt hebben, of omdat je dit normaal ook zou doen? Laat het hieronder achter in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 1

  • Frouke
    reply
    23 april 2020

    Nu we zo’n anderhalve maand ‘thuis zitten’ voel ik wel de behoefte om weer eens lekker in de stad rond te struinen (doe ik niet, hoor). Ik surf niet meer dan voorheen naar de online webshops. Op de eerste plaats merk ik dat deze Corona-crisis me eigenlijk bewust maken van de essentie van het leven en dat zijn geen spullen. Dus ik denk bijna dagelijks wel aan dat ik niks ‘nodig’ heb. Ik heb alles al. En op de tweede plaats ben ik zelfstandig ondernemer en kan ik me momenteel geen luxe producten of impuls aankopen permitteren. Het enige dat ik kocht in maar was een pantalon van €12,- en een macramé DIY pakket van €20,- en deze maand een jumpsuit van €31 euro. Ik geniet nu meer van prijsloze dingen zoals wandelen, mijn tuin, op de zolder rommelen etc. Leuk dat je dit artikel schreef, want ik had er zelf niet eens zo bij stilgestaan. Ben blij met mijn eigen bevindingen 😉

Post a Comment