` LIFESTYLE: Regel eenvoudig je boekhouding - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Regel eenvoudig je boekhouding

We kennen het allemaal wel, als het in huis een rommeltje is dan is het in je hoofd ook chaos. Zo werkt het ook met je financiën. Ik hoor regelmatig vrouwen om mij heen die de administratie in een schoenendoos doen en er niet meer naar omkijken. Zo zonde, want je weet ook niet of je er wellicht voordelen uit kunt halen en hebt zo weinig overzicht in je business. In dit artikel kun je er alles over lezen en geven we handige tips!

Je zult misschien denken wat heeft dit met gezondheid te maken. Als je financiën niet op orde zijn of je hebt financiële problemen, dan kan dit zeker effect hebben op jouw lichaam. Zo kun je er letterlijk ziek van worden en als je geen orde schept en overzicht hebt in jouw administratie. Dit geldt zowel voor zakelijk als privé. Zo voorkom je dat het te laat is en je problemen oplopen door slordigheid.

Ik heb speciaal voor jou hieronder wat handige tips op een rij gezet:

Breng structuur aan in je administratie

Maak 1 keer in de week minimaal 2 uur vrij en kies voor meer structuur in jouw administratie. Zoek al je uitgaande facturen, inkomende facturen, bonnetjes en belastingzaken bij elkaar en leg deze op datum, zodat je meer overzicht hebt. Voer de gegevens in bij een handig boekhoudprogramma zoals e-Boekhouden.nl en doe ze daarna in een handige map bij de juiste periode. Vergeet ook niet aan te geven of je grote investeringen hebt en kijk hoe het met je appeltje voor de dorst zit. Zo houd je goed overzicht en ben je ook klaar voor eventuele tegenslagen.

Digitaal of papierwerk

Scan je documenten in en bewaar ze in een overzichtelijke map op jouw laptop/computer. Mocht je dit nog een stap te ver vinden, berg dan al jouw papierwerk op in een handige map met tabbladen voor het creëren van meer overzicht.

Kies voor een online boekhouding en behoud goed overzicht in je financiën

Je hebt ontzettend veel keuzes in boekhouding en natuurlijk kun je het uit handen geven. Maar als je iets meer grip op je financiën wilt, dan is de keuze voor een online boekhoudprogramma een heel goede! Zo kun je precies zien wat erin en eruit gaat en hoef je niet constant dingen na te vragen aan mensen in je omgeving of een boekhouder op afstand. Daarnaast kun je het nog koppelen aan een programma voor facturen, offertes en de rest van je administratie. Dit zit allemaal in het programma en zo hoef je de deur niet uit om meer overzicht te krijgen in jouw financiële situatie. .

Schakel een boekhouder in

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Een boekhouder kan jou veel werk uit handen nemen, zo kunnen ze tevens inzicht krijgen in jouw administratie en belastingzaken en zelfs digitaal jou aangiften verzorgen.

Kies altijd voor een buffer

Mocht je voldoende inkomsten genereren is het altijd handig om een buffer bij de hand te houden voor onverwachte kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Doe jij je boekhouding zelf ook online of geef je het liever uit handen?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment