` LIFESTYLE: Slaap geweldig met het Hana© Zwaartedeken - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?Hana zwaartedeken 3

LIFESTYLE: Slaap geweldig met het Hana© Zwaartedeken

Slapen onder een dekbed dat voelt alsof je geknuffeld wordt. Slapen onder een dekbed dat je rust en geborgenheid geeft, slapen onder een dekbed dat je echt helpt om jou beter te laten slapen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het bestaat! Ik kreeg het HANA© Zwaarte Deken toegestuurd om uit te proberen. Al enige tijd slaap ik niet fantastisch en ben in de nacht vaak onrustig. Dit dekbed zou dat kunnen oplossen, en dat deed het ook! Hoe het zwaartedeken werkt en wat het doet vertel ik jullie graag, lees je mee?

Toen de deurbel ging en de postbode de 6 trappen naar mijn huis op moest zag ik al aan hem dat het pakket wat hij in zijn handen had niet de lichtste doos was. Toen ik de doos van hem over moest nemen moest ik ook even mijn spierballen laten werken. Het zwaartekracht deken van HANA©, wat in de doos zat, weegt namelijk 7 kilo. Ze raden namelijk aan om een deken te bestellen wat ongeveer 10 % van je lichaamsgewicht bedraagt. Zo zijn er bijvoorbeeld ook deken van 9 of 11 kilo. Voor iedereen is er het juiste product.

Het deken wordt mooi verpakt aangeleverd. Naast het zwaartekracht deken leveren ze ook nog een zomerhoes en een winterhoes mee. De zomerhoes voelt als een “normaal” dekbedovertrek en de winterhoes is een heel fijn warm, zacht deken om te voelen. Het is even een proces om in je eentje de hoezen (ik besluit eerst de zomerhoes over het deken te doen en daarna het zachte winterdeken toe te voegen) om het deken te krijgen, maar als het eenmaal is gelukt ligt het heel mooi op je bed. Het is een flinke workout aangezien het deken zo zwaar is, dus mocht er hulp in de buurt zijn, zou dat best handig zijn.

Op aanraden van HANA© gebruik ik de eerste dag het deken voor een uur. En dat komt goed uit, want ik was enorm toe aan een middagdutje. In het begin was het heel erg vreemd om onder een deken te liggen wat zo zwaar is.

Het omdraaien in bed gaat lastig en je voelt een continue druk op je lichaam. Maar daarnaast voelt het ook geborgen, alsof iets je vasthoudt, en dat is een erg prettig gevoel.

Ik merk dat ik heel snel wegzak in slaap en dat ik na een goed uur super vast geslapen te hebben wakker wordt in dezelfde houding. Het deken heeft mij op 1 plek gehouden waardoor ik niet heb liggen woelen maar rustig in slaap ben gevallen.

Je lichaam heeft ongeveer een week nodig om volledig te wennen aan het deken. De 1e nacht haal ik halverwege dan ook het deken van mij af. Ik merk dat mijn lichaam zeer doet en wat stijf. Op nacht twee en drie slaap ik zo ontzettend vast dat ik dit niet doe en heb over mijn hele lijf spierpijn. Maar dat ik heel de nacht zo vast slaap is wel uniek. Zou het dan echt werken? Rust in de nacht, niet meer woelen en draaien en goed doorslapen in een diepe slaap, dat is lekker!

Na een kleine week proberen is mijn lichaam volledig aan het gewicht van de HANA© deken gewend. Ik heb geen spierpijn meer en kan zonder enig probleem de hele nacht onder het deken liggen. Daarnaast slaap ik heel kalm. Ik lig “geborgen” en rustig onder mijn deken en woel/draai totaal niet meer in mijn bed. Het deken houdt mij op zijn plaats waardoor de hersenen minder prikkels krijgen en waardoor er dus meer ruimte ontstaat voor een diepere slaap. Bij mij werkt het deken al snel, maar het effect is bij veel mensen pas na een week merkbaar. Blijf hem dus zeker proberen en geef het de tijd om volledig aan het deken te wennen.

Het HANA© deken is niet alleen geschikt voor onrustige stress slapers zoals ik, maar door de “deep touch pressure” wordt het gevoel van vasthouden en knuffelen gestimuleerd. Doordat hierdoor melatonine en serotonine op een natuurlijke manier worden aangemaakt en is het deken ook super geschikt voor mensen met ADHD, autisme, PTSS en angst. Ik heb niet alleen zelf ondervonden hoe fijn het deken is, het is ook nog eens wetenschappelijk bewezen dat het werkt. Mocht je nou kinderen hebben die moeilijk slapen; dan heeft HANA© voor de kleintjes ook een speciaal zwaartekracht deken.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment