Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Smartwatches, de nieuwe trend dit jaar!

Eerlijk toegegeven vond ik de opkomst van de smartwatch maar niets. Je hebt een horloge, je hebt een telefoon en je hebt een trainingshorloge die je stappen bijhoud. Maar waarom zou je in hemelsnaam met een horloge van een kilo om je pols gaan lopen die er lomp en totaal niet fashionable uitziet? Dit dacht ik twee jaar geleden, toen het allemaal nog nieuw was en ik over deze nieuwe trend nog niet zo enthousiast was. Nu weet ik wel beter, want naast dat ze natuurlijk enorm veelzijdig zijn, zijn ze tegenwoordig ook nog eens enorm stijlvol en elegant. Lees je snel verder om erachter te komen waardoor ik van gedachten ben veranderd?

Ik ben iemand die overal aan moet wennen. Zeker als het gaat om gadgets en “gekke” dingen waar ik eigenlijk niet heel veel mee heb. Toen mijn mannelijke collega’s ineens allemaal met een smartwatch naar het werk kwamen dacht ik ook echt “deze trend wordt toch niets”. Maar ik had het mis, steeds meer mensen gingen voor een smartwatch maar ging maar niet overstag. Ik vond zet er gewoon niet zo mooi uitzien. Vond ze mannelijk, groot, grof en een te stoer uiterlijk hebben. Maar dat is nu echt wel verleden tijd. Tegenwoordig heb je er prachtige vrouwelijke modellen die je niet kunt onderscheiden van een “normaal” horloge. En waar ik voorheen altijd dacht dat je maanden moest kromliggen om een prachtig exemplaar te kunnen aanschaffen zijn de prijzen van deze mega gave horloges ook nog eens heel erg leuk.

Maar wat kun je nou precies allemaal met een smartwatch? De meeste smartwatches hebben dezelfde functies, al zal de een wellicht iets uitgebreider zijn dan de andere:

  1. Tijd, datum en weerbericht
  2. Alarm, berichtweergave, je kunt zien wie er belt, downloaden van apps
  3. meten van slaapgedrag
  4. stappenteller en calorieverbrander
  5. muziekbediening
  6. spraakbesturing

Wat ik vooral heel erg fijn vind aan een smartwatch is dat je je telefoon veel minder gebruikt. Je hoeft hem niet meer voor het minste en geringste op te pakken. Je ziet wie je een whatsapp berichtje stuurt en wat daar in staat. Ik vind het heel erg handig dat ik geen stappenteller horloge meer hoef te dragen naast mijn gewone horloge en dat ik direct zie hoeveel ik die dag heb bewogen. De belangrijkste apps van mijn telefoon synchroniseer ik met het horloge zonder daar de hele tijd mee bezig te zijn.

Ik denk dat we in de afgelopen jaren het horloge steeds meer zijn gaan zien als een volwaardig accessoire, en dit is meer dan terecht. Mijn absolute favoriete, die nu nog op mijn wishlist staat is de rosé gouden smartwatch van Michael Kors. Een absolute eyecatcher!

Zijn jullie horloge dragers? Of al helemaal into de smartwatch? Laat het weten in de reacties hieronder.

*afbeeldingen zijn van Brandfield.nl

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .