` LIFESTYLE: Sta ik nog steeds achter mijn keuzes wat parttime werken betreft - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Sta ik nog steeds achter mijn keuzes wat parttime werken betreft

Ik kreeg onlangs de vraag of ik nog steeds achter mijn keuze sta wat betreft het parttime gaan werken wat ik sinds een paar jaar doe. Bevalt het nog steeds? Heb ik wel eens spijt? Hoe redt je het financieel? Zou je terug willen naar voorheen? Super leuke vragen natuurlijk en ik dacht, laat ik er in deze blog antwoord op gaan geven. Lees je mee?

Laat ik allereerst even beginnen met waarom ik parttime ben gaan werken. Dit zal namelijk niet bij iedereen bekend zijn, zeker niet bij onze nieuwste volgers. In 2017 kreeg ik door verschillende werk en privé gerelateerde problemen een burnout. In datzelfde jaar ben ik begonnen met bloggen voor Boost your Health en midden in mijn burnout vroeg Melinda mij of ik het prachtige bedrijf niet samen wilde gaan runnen. Aangezien ik voor mijn gevoel toch al alles had verloren, kon er voor mijn gevoel niets meer misgaan. Binnen een maand na de vraag van Melinda zaten wij bij de KVK om ons partnership vast te leggen. Vanaf dat moment ben ik bij mijn vaste baan gaat re-integreren naar een parttime job i.p.v. na mijn herstel terug te komen in mijn fulltime functie.

En dan nu terugkomend op de vragen die ik wel eens ontvang. Het was en is nog steeds de beste beslissing geweest die ik heb kunnen maken en heb nog nooit spijt gehad van deze keuze. De combinatie van de twee jobs geeft mij rust, ruimte en vrijheid. En ik moet zeggen dat het af en toe ook wel een verademing is dat ik in ieder geval voor 27 uur onder de mensen ben en niet alleen thuis aan het werk ben. Wel is het mijn droom om ooit fulltime voor mijn eigen bedrijf te kunnen kiezen, maar voor nu is dit een hele fijne middenweg.

Als we het over de financiële kant gaan hebben is dat soms nog wel eens iets wat mij stress geeft. Hoe je het went of keert, ik zei mijn fulltime salaris gedag en ben een aantal honderd euro minder gaan verdienen. Ik heb voor die tijd uitgerekend wat ik iedere maand aan inkomsten moest binnenkrijgen van Boost your Health om op dezelfde manier rond te komen. Wij hebben hele goede financiële maanden, en ook wel eens wat mindere. Gelukkig lukt het keer op keer om voldoende te hebben of meer, waardoor ik kan sparen. Als er een keer een maand is waarop ik eigenlijk niet goed rondkom dan kan ik altijd wat extra gespaard geld gebruiken om de maand af te kunnen maken. Nu moet ik zeggen dat ik behoorlijk goed ben met geld, en altijd verstandige keuzes maak dus ook hierin is alles behoorlijk safe.

Zoals jullie kunnen lezen sta ik dus nog steeds volledig achter mijn keuze en heb ik deze keuze ook alleen durven en kunnen maken door mijn burnout. Zonder dat, had ik de stap van zekerheid naar onzekerheid nooit durven nemen.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment