` LIFESTYLE: Stop met het vervuilen van het strand en de zee + handige tips! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Stop met het vervuilen van het strand en de zee + handige tips!

Mijn hart breekt als ik weer filmpjes en foto’s voorbij zie komen over vogels, vissen, zeehonden, schildpadden en andere dieren die in de zee of veel op het strand leven, die vast zitten in afval wat WIJ achterlaten na een stranddag. Het is altijd al erg, maar in de zomermaanden is er een grote stijging te zien van vervuiling van het strand en de zee. Ook al ben jij wellicht een speldenpuntje als het gaat om vervuiling, toch kun je bijdragen aan een schoner strand. Ik geef je een aantal handige tips!

  1. Mooi weer, slecht weer, zomer of herfst; strandwandelingen maken is heerlijk. Ik verbaas me altijd hoeveel vuil ik tijdens zo’n strandwandeling tegenkom. Als je een strandwandeling gaat maken neem dan een tas of een emmertje mee, doe een handschoentje aan en neem vuil mee als je het ziet. Hele kleine moeite als je het op je route tegenkomt en de natuurlijk zal je dankbaar zijn.

 

  1. Zorg dat je vuilnis bij je houdt. Klinkt logisch, maar als je met je handdoekje op het strand ligt is het vaak wel makkelijk om dat ijsstokje even onder je handdoek te schuiven (je gooit het later wel weg) of het boterhamzakje een stukje in het zand te leggen zodat het niet wegwaait (je gooit het later wel weg). Dat later weggooien gebeurt alleen zelden. Het wordt vergeten of het vuil is al weggewaaid. Zorg dan ook dat je altijd een vaste plek hebt om afval direct in weg te gooien. Knoop een tasje aan je parasol of aan je stoeltje en klaar is kees.

 

  1. De zee en de dieren worden heel erg blij als je een natuurlijke vegan zonnebrandcrème gebruikt die niet schadelijk is voor dieren. Denk dan bijvoorbeeld aan merken zoals Lavera. Zeker als je een echte waterrat bent en je het heerlijk vindt om door de golven te duiken is het het overwegen waard om ook op deze manier iets voor de natuur te doen.

 

  1. Neem zo min mogelijk spullen mee die weggegooid moeten worden. Ga je picknicken op het strand gebruik dan handige doosjes om je spullen in mee te nemen. Gebruik herbruikbare bekers ipv plastic bekertjes. Er zijn tegenwoordig zoveel handige spullen te koop, die echt niet allemaal de hoofdprijs kosten.

 

  1. Ben je met je kinderen op het strand, ga met ze strandjutten, of maak er een wedstrijd van; wie vindt in de kortste tijd het meeste zwerfafval. Laat ze de emmers vullen.

 

Een opgeruimd strand, een schonere zee; het begint bij jou. Je zal wellicht denken, in mijn eentje maak ik toch geen verschil. Maar dat doe je zeker wel. Stel mensen zien jou goed bezig, grote kans dat ze je voorbeeld volgen. En door het alleen al te doen zal een super goed gevoel geven.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment