` LIFESTYLE: Structuur en routine behouden als dit juist weg valt - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?Structuur en routine behouden als dit juist weg valt

LIFESTYLE: Structuur en routine behouden als dit juist weg valt

We zijn heel plotseling in een gekke tijd beland. Een tijd waarin we denk ik allemaal wel voelen dat het behouden van structuur lastig kan zijn. Wellicht werk je ineens vanuit huis of heb je de hele dag kinderen om je heen terwijl ze normaal gesproken op school of de opvang zouden zitten. We moeten ons allemaal een beetje aanpassen, maar hoe behoudt je nou je structuur in de dag. Ik geef je graag een aantal tips, die waarschijnlijk enorm voor de hand liggen, maar nu toch lastig lijken te zijn. Lees je mee?

Wat doen we het allemaal goed op structuur, maar nu in deze Corona tijd is het even anders allemaal. We zitten veel meer binnen en hoeven ineens niet meer zoveel van onszelf. Maar waarom zouden wij ineens onze normale routine zo overboord gooien terwijl dat juist onze houvast is? Blijf dus zo

Blijf op een vast tijdstip opstaan. Gaat je wekker op een normale werkdag om 07.00 uur, sta dan ook om die tijd op en doe zoveel mogelijk wat je normaal ook deed.

  1. Sta nu ook om 07.00 uur op. Natuurlijk is het prima als je iets langer blijft liggen, maar waarom jezelf blijven omdraaien terwijl je dat op een “normale” werkdag ook niet had gekund.
  2. Ik snap dat het heerlijk is om heel de dag in je joggingbroek te lopen en te denken “niemand die me ziet dus waarom zou ik mezelf opkalefateren”, maar doe dat nou juist wel. Ga lekker onder de douche, trek wat leuks uit de kast en verzorg je zoals je dat normaal ook doet. Dan voel je jezelf veel fitter, gelukkiger en energieker.
  3. Als je plotseling vanuit huis moet gaan werken terwijl je dat  niet gewend bent, kan dat even een omschakeling zijn. Kies daarom een goede plek uit in huis, waar je je prettig en veilig voelt om de dag je werkzaamheden te doen. Zorg dat je de dag opsplits. Neem een koffie pauze, ga tijdens de lunch een klein blokje om en doe dit in de middag ook. Het is verleiderlijk om allemaal dingen in je huis te willen doen, maar dit had je, als je op kantoor had gezeten ook niet kunnen doen.
  4. Moet je je werkdag verdelen tussen de kinderen die ineens thuis zijn en je eigen werk dan kan ik begrijpen dat je helemaal met je handen in het haar zit. Heb je schoolgaande kinderen met werkjes van school ga daar eerst mee aan de slag na het hele ochtendritueel van douchen, aankleden en ontbijten. Neem de tijd voor je kinderen en zodra ze zelfstandig aan het “werk” zijn kan ook jij je eigen werk erbij pakken of wat in het huishouden doen. Neem samen een break voor een ochtend snack en ga tussen de middag met de kinderen een ommetje maken. In de middag doe je weer wat aan schoolwerk of laat je ze lezen, knutselen of iets anders educatiefs en kan jij nog weer een paar uur werken of iets in huis doen. Hoe lastig het ook is om je tijd te verdelen tussen werk en privé, probeer het echt in tijdsblokken te verdelen.
  5. En dan is het etenstijd. Ik merk het om me heen dat iedereen het lastig lijkt te vinden om in deze Corona tijd gezond te blijven eten en te blijven koken. Maar het wilt toch niet zeggen dat nu we meer binnen zitten ook onze eetgewoontes overboord moeten gooien. Blijf een leuke maaltijd op tafel zetten. Betrek je kinderen (mocht je die hebben) bij het eten koken, en leer ze over verschillende groentes en fruit. Laat ze in de pannen roeren, groentes snijden en maak er een moment van jullie samen van. Juist in deze tijd, waarin we minder beweging krijgen, is een gebalanceerd “dieet” ongelooflijk belangrijk.

Bovenstaande tips, zijn hele simpele tips, die wellicht net wat meer houvast geven aan de dag. Even een “OH JA” moment. Vergeet niet dat jullie het vast allemaal al fantastisch doen, ik ben trots op jullie. Want ineens zo anders moeten leven is natuurlijk niet niks! YOU ROCK!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment