Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: The Earth laughs in flowers

Wie houd er nu niet van bloemen en planten. Je vind ze in de natuur, maar ook bij je thuis of in je tuin. Ze maken je blij, fleuren de boel op en laten je genieten. De quote “The earth laughs in flowers” geeft het al aan, het geeft het geheel een prachtige kleurrijke betekenis, een lach op je gezicht. Waar ik ook meteen blij van werd waren de prachtige planten “Hortensia”en “Kalanchoë” en vertel je hierover in mijn blog waarom juist deze twee zo bijzonder zijn. Lees gauw verder!

Hortensia

De hortensia of de gewone hortensia (Hydrangea macrophylla) is een van de meest gecultiveerde planten ter wereld. In Nederland wordt de gewone hortensia ook wel ‘boerenhortensia’ genoemd.[1] De bladverliezende heester kan een hoogte van 1-3 m bereiken. De bloemen zijn roze, paars, wit of blauw afhankelijk van de pH (zuurgraad) van de bodem: In zure gronden worden de bloemen blauw, in basische gronden roze en in pH-neutrale bodems paars. Witte varianten veranderen niet van kleur.[2]

De hortensia wordt in Japan al ten minste 150 jaar als sierplant gebruikt alsook in vele andere gebieden in de wereld met een gematigd klimaat. Over de jaren zijn ruim 600 cultivars met verschillende kleuren ontwikkeld voor in de tuin. Om de bloemen de gewenste kleur te doen krijgen wordt door tuinbezitters vaak calciumoxide (kalk) of aluminiumsulfaat aan de bodem toegevoegd om zo de zuurgraad van de bodem rond de plant te veranderen.

De hortensia groeit het best op losse, rijke, natte, maar goed doorlaatbare bodems in halfschaduw. De plant bloeit van juli tot oktober.
De hortensia is een veelzijdige plant en kan zowel buiten als binnen verzorgd worden. Mits je hem binnen goed verzorgd, zou je hem zelfs later nog in de tuin kunnen poten. Ze zijn er in vele kleuren en ik wordt er altijd heel vrolijk van. Ze hebben veel en regelmatig water nodig om zo mooi in bloei te blijven.

Kalanchoë

De Kalanchoë plant is een plant uit de vetplantenfamilie. Er zijn maar liefst 200 soorten bekend. Vele daarvan zijn afkomstig uit Madagaskar. Het zijn zogenaamde kortedagplanten. Dat betekent dat ze pas bloemknoppen gaan vormen bij minder dan twaalf uur licht per dag.

Ze hebben niet veel water nodig, maar wel veel (zon)licht en ze kunnen in de winter niet op een te koude plek staan. Ze kunnen in een koude kas overwinteren of in een verwarmde kamer. Wist je dat ze bij een temperatuur van 6 graden of minder geen water meer mogen hebben? Heel bijzonder dan wordt dit zelf gereguleerd en blijven ze bestaan, doe je dit wel dan bestaat er een grote kans dat ze de winter niet overleven. 

Misschien ook leuk om te vertellen is dat van de witbloeiende Kalanchoë de bloempjes vaak in het eten worden verwerkt.

Wat zijn jou favoriete planten?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .