Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Urban Jungle; een gezonde trend!

Planten in huis, ik hou er enorm van. Langzaam aan veranderd mijn woonkamer, en nu ook mijn slaapkamer in een kleine jungle. Gelukkig is de urban jungle trend helemaal in en val ik niet uit de toon. Maar naast het feit dat het een trend is, hou ik van het gevoel wat een plant aan de woning geeft. Het geeft sfeer. Dat planten in huis ook nog eens goed is voor je gezondheid is natuurlijk een enorme plus! Graag geef ik jullie een aantal redenen om naar het tuincentrum te rennen en wat planten te kopen. Lees je snel verder?

Het afgelopen jaar heb ik 4 nieuwe planten in mijn huis mogen verwelkomen. Ik had er altijd al een paar maar ik wilde meer. Op een een of andere manier geven planten mij rust en word ik vrolijk van ze. Ik kan ook helemaal gelukkig over de plantenafdeling struinen en mega blij zijn als ik net die ene plant vind waarvan ik weet….die staat geweldig op die plek! Naast dat het je huis sfeer en gezelligheid kan geven zijn planten ook nog eens gezond voor je.

Planten reinigen de lucht

Een schone frisse lucht in huis is belangrijk voor je gezondheid. Vaak is de lucht in moderne huizen meer vervuild met gassen en schadelijke stoffen dan de lucht buiten (shocking he) en de huizen zijn zo goed geïsoleerd dat die vervuilde lucht niet weg kan. Onderzoek heeft aangetoond dat de kwaliteit van de lucht in afgesloten ruimten verbetert als je er planten in zet. De bladeren en wortels van de plant kunnen de lucht zuiveren van de schadelijke stoffen. De top 5 planten die zorgen voor een schonere lucht zijn: Areca, Lady palm, Bamboe palm, Rubberplant en de Dracena.

Planten maken je slimmer

Uit de resultaten van verschillende onderzoeken blijkt dat als je moet leren of werken je dat beter in de van planten kunt doen. DE aanwezigheid van planten zorgt voor een betere concentratie, een beter geheugen en meer productiviteit. En voor je geheugen helpt het niet een klein beetje…. maar je geheugen kan wel tot 20 % verbeteren! Een groene werkvloer of studeerkamer wordt bijna een must.

Planten verbeteren de kwaliteit van de lucht die je inademt

Mensen ademen lucht in, halen de zuurstof eruit en ademen kooldioxide uit. Bij planten is het precies andersom. Platen halen kooldioxide uit de lucht en zetten dat weer om in zuurstof. De hoeveelheid zuurstof in de lucht wordt als je planten in huis neemt groter en dat maakt ademhalen efficiënter. In de nacht halen de meeste planten zuurstof uit de lucht. dat is de reden dat planten op de slaapkamer niet altijd goed zijn. Wil je planten op de slaapkamer denk dan aan vetplanten, bromelia’s of een orchidee.

Planten verzorgen werkt ontspannend

Onderzoek heeft aangetoond dat tuinieren of het verzorgen van planten een goede manier is om stress te verminderen. Een deel daarvan komt voort uit de voldoening die je voelt als je iets verzorgt.  Op die manier kan je je stress omzetten in positieve energie.

Planten bestrijden ziektekiemen

Buiten nemen planten via de wortels grondwater op en verdampen dat door de bladeren. Dit doen planten in huis ook. Ze nemen water op door hun wortels en dat wordt naar boven gezogen door de stengels en bladeren, waarna het verdampt. Een soort van zwetende planten. Dit zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid met 10% stijgt en dat verbetert de atmosfeer in huis waardoor kwaaltjes als een droge huid, droge keel en hoesten kan verminderen. Ook toont onderzoek aan dat een hogere luchtvochtigheid ervoor zorgt dat griep en verkoudheidsvirussen minder makkelijk overleven en overgedragen kunnen worden.

Ik ben erg nieuwsgierig of jullie ook van planten in huis houden, en wat jullie favoriete plant is. Wellicht krijg ik wel weer nieuwe inspiratie voor een volgend groen “familielid”. Laat het hieronder achter in de reacties.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .