` LIFESTYLE: Vijf goede redenen om de fiets naar je werk te pakken - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?Vijf goede redenen om de fiets naar je werk te pakken

LIFESTYLE: Vijf goede redenen om de fiets naar je werk te pakken

Ga jij al regelmatig met de fiets naar je werk? Nee? Zonde! Misschien trekken deze vijf redenen je over de streep.

Het is beter voor je conditie

Het moge duidelijk zijn, fietsen is een stuk beter voor je conditie dan in de auto hangen. Je bent in beweging en je zal zien dat dat iedere dag een stukje makkelijker gaat. Je combineert met naar je werk reizen met een kleine workout, zodat je na je werk wat minder vaak naar de sportschool hoeft, en tijd overhoudt voor andere dingen die je graag doet. Een win-win situatie, toch?

 

Je staat nooit meer in de file

Sta je op weg naar je werk en weer naar huis regelmatig in de file? Dan zal je deze vast niet missen als je op je fiets zit. Toegegeven, op dagen dat het verkeer lekker doorrijdt zou je er met de auto wat korter over doen dan je op de fiets doet, maar zeg eens eerlijk, hoe vaak is dat nu het geval?

In de file staan wordt door veel mensen als zeer frustrerend ervaren, het slurpt energie dat steeds weer optrekken en stilstaan. Daarnaast zit je je ondertussen ook nog eens op te vreten. Kom je nu te laat voor je afspraak? Hoe lang duurt die file nog? Op de fiets heb je hier geen last meer van. Hoe laat je op je werk, of aan het einde van de dag weer thuis aankomt is maar van 1 ding afhankelijk: hoe hard jij trapt. Heerlijke gedachte, toch?

 

Hard trappen is niet meer nodig

Ben je niet zo van het harde trappen, of woon je een beetje te ver weg van je werk vandaan om dit ritje iedere dag af te leggen zonder aan het einde van de week bekaf te zijn? Tegenwoordig is hard trappen helemaal niet meer nodig als je dat niet wilt. De elektrische fiets is in opkomst en wordt ook steeds vaker gebruikt door forenzen. Op zo’n fiets moet je nog steeds zelf trappen, maar krijg je als het ware wel een flinke duw in de rug. Dat maakt dat je veel minder hard hoeft te trappen, en sneller vooruitgaat.

 

Het is goedkoper

Fietsen is goedkoper dan autorijden, zeker als je kiest voor een fiets van de zaak. In veel bedrijven is dit al mogelijk, en dat kost je door de nieuwe leaseregeling slechts een paar euro in de maand. Een elektrische fiets leasen is het populairst; in plaats van de hoge aanschafkosten die je normaal kwijt bent bij een dergelijke fiets betaal je nu slechts een paar euro in de maand via je loonstrook.

 

Je helpt de aarde een handje

Niet onbelangrijk: eens wat vaker de fiets pakken is ook nog eens veel beter voor het milieu. Als we dat allemaal zouden doen, zou dat aardig wat uitlaatgassen schelen. Houd ook dit in gedachten als je voor de keuze staat om de auto of de fiets te pakken.

Post a Comment