Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Waar moet je op letten bij aanschaf van een sporthorloge?

We sporten allemaal steeds meer en meer en we vinden het maar wat leuk om onze activiteiten met de wereld te delen. Hoe hard we hebben gerend, hoeveel calorieën we hebben verbrand en hoe lang je wel niet hebt gesport. Dit kan natuurlijk via je smartphone, maar een sporthorloge kan ook super handig zijn. Waar moet je precies op letten als je een sporthorloge aanschaft? Ik vertel het je, lees je verder?

Het belangrijkste wat je voor jezelf moet bepalen is wat je precies met je sporthorloge wilt doen en wat je van je nieuwe sporthorloge verwacht. Wat moet het kunnen? Wat vind jij belangrijk. Er zijn drie verschillende soorten horloges die aan je verwachtingen kunnen voldoen. Zo is er de activiteitentracker, het sporthorloge en de smartwatches. Alle drie kunnen bijhouden hoeveel je beweegt, wat je hartslag is en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Maar je kunt vast en zeker kiezen.

Als je je horloge echt voor het sporten wilt gebruiken, dan zou ik persoonlijk gaan voor een specifiek sporthorloge. Een sporthorloge is uitermate geschikt voor mensen die hardlopen, roeien, zwemmen en yoga beoefenen. Maar eigenlijk kun je hem gebruiken voor iedere sport. De basisfuncties van een sporthorloge zijn veelal gelijk aan die van een activiteitentracker of smartwatch, Maar een goed en uitgebreid sporthorloge kan vaak meer dan de andere twee soorten.

Zo is het ideaal als je horloge verlichting heeft als je bijvoorbeeld vaak in de avond sport. Maar wat dacht je van een in te stellen hartslagzone. Stel je bent intensief aan het trainen en je wilt tussen een bepaalde hartslag blijven, dan is het super fijn dat er een kort alarmsignaal afgaat als je erboven of eronder uitkomt. Voor schaatsers is het ook handig als je sporthorloge rondetijden kan meten, en dit is uiteraard ook van toepassing op hardlopers die op een sintelbaan trainen.

Maar waar zou je nog meer op kunnen letten?

Niet alle sporthorloges hebben een koppeling naar je smartphone, en dit is denk ik wel heel fijn om te hebben. Zo kan je je afgelegde afstanden en grafieken makkelijk terugzien. Dit is net wat overzichtelijker dan op je kleine schermpje van je horloge. Ook kun je vanaf je smartphone de resultaten delen

Duurdere sporthorloges kunnen aangesloten worden op je telefoon of computer. Op die manier is het mogelijk om verschillende resultaten van trainingen te analyseren. Andersom zou ook kunnen. Zo kunnen sommige trainingsprogramma’s van je computer op je sporthorloge worden gezet.

Al met al zijn er een heleboel zaken die je kunt meenemen bij het aanschaffen van je nieuwe sporthorloge. Nu ben ik heel erg benieuwd of jullie al met een sporthorloge trainen? Laat het hieronder achter in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .