` LIFESTYLE: Waarom alleen op vakantie gaan zo fijn is - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Waarom alleen op vakantie gaan zo fijn is

Mijn verjaardag komt er weer aan. Nu ben ik een type die helemaal niets heeft met het vieren van haar verjaardag maar omdat het een soort van “moet” uit coulance toch maar om het jaar een klein feestje geef. Stiekem ben ik heel erg blij dat corona nog roet in de feestvreugde gooit waardoor ik ook dit jaar helemaal zelf kan beslissen hoe ik mijn verjaardag vier. Ik heb gekozen voor een nachtje weg in een hotel in Rotterdam. Lekker in mijn eentje, gewoon omdat het kan!  Toen ik dat deelde op sociale media kreeg ik een aantal reacties van mensen die vertelden dit nooit te durven. Snap ik ook wel, want het is toch wel een hele stap. Maar het geeft je ook zoveel! Ik vertel je mijn bevindingen in dit artikel.

Het is niet de eerste keer dat ik in mijn eentje mijn biezen pak. Ik ben al alleen naar Mexico en Egypte geweest en geniet ontzettend van een weekje in een vakantiehuisje in mijn uppie. Nu ga ik voor het eerst een nacht weg in een luxe hotel. Dat is niet zielig, dat is niet eenzaam, dat is niet vreemd….nee, dat is heerlijk! Een nacht weg, of een paar daagjes weg in je eentje voelt alsof je een volle week bent weg geweest. Het laad zo enorm op. Bijna bizar wat jezelf even “afzonderen” kan doen voor je gemoedstoestand.

Hoe je het went of keert, wij mensen moeten gedurende de dag een hele hoop. Vrouwen met een baan (wellicht gecombineerd met een druk gezinsleven), staan continu paraat. Hoe fijn is het als je die druktes eens de boel de boel laat voor een dag en een nacht en die 24 uur even helemaal in kunt delen en doen wat JIJ wilt. Dat is me een partijtje lekker! Ik gun het iedereen.

Al weken kijk ik uit naar maar nacht weg in het Mainport Hotel in Rotterdam. Niet heel ver weg van waar ik woon maar toch even een andere omgeving. Ondanks de Corona tijd en het feit dat winkels en restaurants gesloten zijn kan je toch veel doen. Voor mijn hondje heb ik oppas geregeld dus hoef me om niets en niemand zorgen te maken. Na het inchecken een mooie wandeling maken richting Hotel New York en Katendrecht. Onderweg een coffee to go halen en hopen dat ik mooie foto’s kan maken van de omgeving. Eenmaal terug in het hotel kiezen wat ik in de avond ga eten wat later als roomservice wordt bezorgd. Wat een luxe gevoel geeft dat. De hotelkamer heeft een prachtig uitzicht en een badkamer met whirlpool vanwaar ik ook nog eens tv kan kijken. Dus na het diner zal ik gaan relaxen in bad met mijn favoriete etherische oliën om mezelf daarna al rozig en wel in mijn gigantische bed te laten vallen. De ochtend rustig en stil wakker worden zonder dat ik in mijn pyjama buiten de hond moet uitlaten. Maar wakker worden met een ontbijt op bed! Dat is wel even andere koek. Na het ontbijt nog even de tijd nemen voor een fijn badder moment om daarna weer helemaal verkwikt en vol nieuwe energie naar huis te gaan.

Een vakantie van een dag en een nacht, ik gun hem iedereen. De vraag is; gun je het jezelf?

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment