Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: We mogen best wat meer voor ouderen zorgen

Ik maak mij oprecht wel eens zorgen over de ouderen. Zorgen over het gebrek aan tijd, over het gebrek aan persoonlijke aandacht en het gebrek aan goede zorg in de verzorgingshuizen en bejaardentehuizen. Voor mij is het dan ook altijd zo klaar als een klontje dat als mijn ouders hulpbehoevend zouden worden ik ben hen of zij bij mij in huis komen zodat er goed, met liefde en genegenheid voor ze gezorgd zal worden. Uiteraard snap ik dat dit wellicht wat geregel met zich meebrengt. Toch is dit enorm belangrijk voor mij. Waarom? Ik vertel ik je graag.

Het is voor mij absoluut geen voor wat hoort wat verhaal. Oftewel, mijn ouders hebben 21 jaar voor mij in huis gezorgd, dus nu moet ik het terug doen. Al jaren zeg ik dat ik later voor ze wil zorgen. Uit mezelf, het zou voor mij het enige juiste zijn en ik hoef daar ook totaal niet over na te denken. Mijn ouders bespreken dit ook wel eens. Mijn flat is niet geschikt voor +2, maar het huis van mijn ouders is wel compleet geschikt voor een extra bewoner. Een aantal jaren geleden zijn ze verhuisd naar een huis wat al geschikt is voor de toekomst. Ze hebben een badkamer en een slaapkamer op de begane grond en op de bovenverdieping nog genoeg slaapkamers een 2e badkamer en een toilet. Perfect geschikt dus. Mocht het zover komen en ik ben nog single dan zal ik ook in a heartbeat mijn eigen huis te koop zetten en bij ze intrekken. Mocht ik wel een partner hebben t.z.t. dan hoop ik dat hij t.z.t. snapt dat ik deels bij mijn ouders woon om goed voor ze te kunnen zorgen.

Een paar weken geleden liep ik richting het winkelcentrum met mijn hondje Boy. Mij tegemoet kwam een oudere man met een zakje patat in zijn hand. Hij begon breeduit te lachen en ging direct door zijn knieën om Boy te aaien. We hadden een kort maar emotioneel gesprek. Hij had vroeger altijd Teckels gehad. Ik vroeg hem waar hij woonde en hij wees achter mijn naar het verzorgingstehuis. Automatisch vroeg ik hem of hij er naar zijn zin woonde en hij schoot vol. Hij zei “mijn vrouw is overleden en ik kan niet voor mezelf zorgen, want zij deed altijd alles in huis. Dus nee, ik woon er niet naar mijn zin maar heb geen keus”. Mijn hart brak in duizenden stukjes.

Toevallig zag ik laatst bij een Facebook Kennis die ik ken van de teckels een bericht voorbij komen dat ze een boerderij had gekocht in Friesland en gaat “Kangoeroe wonen” met haar gezin en haar bejaarde ouders! Wat krijg ik daar een warm gevoel van

Natuurlijk snap ik dat het niet 1 2 3 geregeld is allemaal. Wellicht heeft je woning wel aanpassingen nodig. Bredere deuren, opstapjes verwijderen een traplift plaatsen. Het zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden natuurlijk. Gelukkig zijn er ook bedrijven die aan het einde van de rit (en we willen er niet over nadenken) je traplift verkopen. Smienk zorgt ervoor dat je traplift vakkundig wordt gedemonteerd en vervolgens verkopen ze de trapliften weer voor een hele scherpe prijs. Hierdoor is een traplift nu voor bijna iedereen goed betaalbaar, en je krijgt gewoon 5 jaar garantie in combinatie met de jaarlijkse onderhoud! Bedrijven die dit doen krijgen van mij een grote pluim. Want hierdoor komt het “kangoeroe wonen” voor veel mensen steeds een beetje dichterbij.

Hoe denken jullie over het in huis nemen van je ouders en over het zorgen voor je ouders wanneer ze hulpbehoevend(er) worden? Laat het weten in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .