Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Werk aan je gezondheid met de DoTerra oliën

Van Yvette van Gewoon Yoga mocht ik een tas met prachtige doTerra producten ontvangen en deze aan een test onderwerpen. Er zaten 2 prachtige disfusers bij (1 voor kinderen) en een basis pakket met heerlijke oliën en heel veel aanvullende informatie om eens goed door te nemen. Hoe ik het ervaren hebt en wat de oliën precies voor je kunnen betekenen, lees je in dit artikel!

Meer rust in huis

Ik ben vaak overweldigt door allerlei geuren, dus ik vroeg mij hardop af of dit het wel ging worden. Maar na de lavendel geprobeerd te hebben werd ik rustig en heb ik het ook gebruikt in de dolfijn disfuser voor mijn dochter in haar kamer. Ik heb voor de ideale geur de lavendel en de olie “breathe” genomen en een paar druppels gemengd met water in de disfuser en even 30 minuten aangezet om de geur in haar kamer te verspreiden. Het was een fijne rustgevende en lichte vicks geur (dankzij de breathe) en ik heb het voor het slapen uitgezet en ze heeft heerlijk en rustgevend geslapen. Helaas heeft ze niet langer doorgeslapen ( ze heeft al 3 jaar een slaapprobleem). Maar ze werd er rustig van en vond de dolfijn disfuser ook superleuk om te zien!

Wat kunnen natuurlijke oliën voor jou betekenen?

Wist je dat je natuurlijke oliën van DoTerra ook kunt mengen? Ik ontving een prachtig boek erbij en er ging een wereld voor mij open. Zo kun je lichamelijke en geestelijke klachten verminderen met de oliën van DoTerra. Je kunt ze mengen en ze zijn ook ideaal bij angst stoornissen, depressie, stress, onrust en andere ongemakken. Het gaat ook echt van jong tot oud en je hebt bijna geen EHBO doos in huis meer nodig met deze fijne oliën.

Waarom zou je DoTerra olien gebruiken?

Elke etherische olie van de doTERRA wordt ook zorgvuldig en grondig getest met behulp van het strikte CPTG Certified Pure Therapeutic Grade® kwaliteitsprotocol. Ervaren gebruikers van etherische olie zullen onmiddellijk de superieure kwaliteitsnorm herkennen voor natuurlijk veilige, puur effectieve, essentiële etherische oliën van DoTERRA. Hoewel er een wetenschap is voor de destillatie van etherische oliën, is het ook een kunst. Distilleerders vertrouwen niet alleen op jarenlange ervaring, ze gebruiken ook moderne technologieën en technieken. De meest gebruikelijke methode voor het extraheren van etherische oliën is een laag-warm stoomdestillatieproces. In dit proces wordt stoom onder druk door plantenmateriaal gecirculeerd. De etherische oliën worden uit de plant bevrijd en meegenomen door de stoom. Wanneer de stoom afkoelt, scheiden het water en de oliën van nature en wordt de olie verzameld. Om olie-extract van de hoogste kwaliteit met de juiste chemische samenstelling te garanderen, moeten de temperatuur en de druk nauwkeurig worden gecontroleerd. Te weinig warmte of druk en de olie zal niet vrijkomen; te veel, en de samenstelling en potentie van de olie zal worden beïnvloed. Dat maakt de olien van DoTerra zo bijzonder!

Hoe kun je DoTerro olien gebruiken?

Sommige essentiële oliën zorgen voor opwekkende of verkwikkende effecten, terwijl andere meer kalmeren. Diffusie is een van de eenvoudigste methoden voor het aromatisch gebruiken van etherische oliën. Diffusers die koude lucht of water gebruiken zijn ideaal. Het aromatisch gebruiken van etherische oliën vereist echter geen speciale diffunderende apparaten. Je kunt dezelfde gezondheidsvoordelen bereiken door simpelweg een paar druppels etherische olie in de palm van hand aanbrengen en die vervolgens diep inhaleren om zo te kunnen genieten van de voordelen. 

Hoewel essentiële oliën gemakkelijk worden opgenomen, zijn er vele manieren om de absorptie te verhogen. Het gebruik van een lichte massage verhoogt de bloedtoevoer naar het toepassingsgebied en verbetert op zijn beurt de distributie door het lichaam. Het gebruik van een dragerolie kan ook de absorptie verhogen, vooral in de huid die droog of schilferig is, omdat het de huid hydrateert en de verdamping van de olie trager verloopt. Om de kans op het ontwikkelen van een huidgevoeligheid, vooral op jonge of gevoelige huid, te verminderen, is het raadzaam om een ​​dragerolie (zoals gefractioneerde kokosolie) te gebruiken om krachtiger oliën te verdunnen en voor het eerst een olie te proberen. De aanbevolen verdunningsverhouding is meestal één druppel etherische olie tot drie druppels dragerolie. Het is altijd raadzaam om meerdere kleine doses gedurende de dag te gebruiken in plaats van een enkele grote dosis. Begin met de laagst mogelijke dosis (1-2 druppels). Een actuele dosis kan elke 4-6 uur worden herhaald als dat nodig is. Omdat elk individu uniek is, zal de dosis voor elk individu variëren op basis van grootte, leeftijd en algehele gezondheidsstatus. Je kunt de de essentiële oliën aanbrengen in de nek, het voorhoofd en tempels, de borst en buik, de armen en benen en de onderkant van de voeten. Je kunt het ook toevoegen aan een heerlijk warm bad om tot rust te komen.

Je kunt de DoTerra oliën ook intern gebruiken

Gebruik oliën in recepten om te koken of bakken om verse of gedroogde kruiden en specerijen te vervangen. Vergeet niet dat etherische oliën veel krachtiger zijn dan gedroogde of verse kruiden en specerijen, dus begin met een zeer kleine hoeveelheid. Voor krachtigere oliën is het misschien beter om ze toe te dienen met tandenstokers (dompel het uiteinde van een schone tandenstoker in de olie en voeg dan aan het voedsel toe) in plaats van druppels. Voeg essentiële oliën toe aan water, smoothies, melk, thee of andere dranken. Neem essentiële oliën intern in een vegetarische capsule of voeg toe aan een kleine hoeveelheid appelmoes of yoghurt.

Ook benieuwd wat DoTerra oliën voor jou kunnen betekenen?

Wij zijn fan en vinden de oliën heel fijn in gebruik en ik ga serieus nadenken over een goede disfuser. Het geeft het huis zo aangenaam gevoel van rust en ontspannenheid. Wil jij ook weten wat de DoTerra oliën voor jou kunnen betekenen? Mail dan je vraag naar info@gewoon.yoga en Yvette zal je informeren over de mogelijkheden. Helemaal vrijblijvend en met heel veel liefde voor jouw lichaam! 

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .