` LIFESTYLE + WINACTIE: Deze bijzondere IKIGAI thee van Twistea moet je proeven! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE + WINACTIE: Deze bijzondere IKIGAI thee van Twistea moet je proeven!

Thee drinken vind ik heerlijk! Ik kan er geen genoeg van krijgen en je krijgt mij ook niet aan de koffie. Thee geeft mij een moment van rust. Even optimaal genieten en lekker warm je kop vast houden tijdens de donkere koude dagen is ook vaste prik. Ik ben dan ook altijd op zoek naar nieuwe thee favorieten en het was dan ook liefde op het eerste gezicht met deze bijzondere IKIGAI thee van Twistea. Het zag er zo prachtig uit en is gebaseerd op het bekend boek van IKIGAI, wat de Japanse geheimen van een lang gelukkig en gezond leven weergeeft. De theeën zien er net zo prachtig uit en ik was dan ook heel verrast toen ik deze mocht uitproberen! Maar dit is niet alles, want ik mag ook zo’n geweldig pakket weggeven aan een andere theeliefhebber! Lees je mee?

De prachtige set theeën van IKIGAI bestaan uit de volgende varianten:

Milky Oolong

Oolong thee zit tussen groene en zwarte thee in. De Milky Oolong komt uit China, om precies te zijn uit Fujian. De theeblaadjes zijn direct na het plukken gestoomd boven melk en vervolgens gerold tot kleine balletjes, ook wel gunpowder genoemd. Deze kleine balletjes vouwen open en ontwikkelen zich zodra ze in aanraking komen met heet water. Je hebt dus maar een hele kleine hoeveelheid van deze thee nodig voor het perfecte kopje thee! De Milky Oolong heeft de geur en zoete smaak van melk en abrikoos.

Bai Mu Dan

Witte thee is een exclusieve theesoort, om witte thee te produceren worden alleen de knop en de twee jongste blaadjes van de theeplant Camellia Sinensis geplukt. Deze jonge blaadjes worden na de pluk snel gedroogd zodat alle polyfenolen en antioxidanten in het blad blijven. Dit maakt witte thee zacht, complex en puur. Deze blend is afkomstig uit de Chinese provincie Fujian, de plantage in Zheng He County. Deze blaadjes zijn op 15 april 2019 geplukt, zongedroogd en heel licht geoxideerd.

Japanse Sencha

Deze Japanse groene thee uit de provincie Asahi is gedurende de zomer van 2019 geplukt. Het grote verschil tussen Chinese en Japanse theeën is de productiemethode. In Japan stomen ze het vers geplukte blad maar 40 seconden waardoor de thee zijn felgroene kleur behoudt. De kleur, de geur en de smaak doet denken aan zeewier en spinazie. Deze sencha is een echte health booster!

Tie Guan Yin

Deze lichte Oolong thee komt uit de Chinese provincie Fujian en het plaatsje Anxi. De thee is geplukt in de lente van 2019 en vervolgens gerold tot kleine balletjes, ook wel gunpowder genoemd. Deze kleine balletjes vouwen open en ontwikkelen smaak zodra ze in aanraking komen met water van 95 graden. Deze Oolong is heel licht geoxideerd en zit tussen zwarte en groene thee in. Met de geur van wilde bloemen, lelie en jasmijn en de smaak van orchidee, jasmijn en rauw groen is deze thee een en al genot. De naam Tie Guan Yin is afkomstig van de legende Tie Guan Yin die een ijverige boer genaamd Wei omdat deze legende hem in zijn droom naar deze prachtige thee heeft geleidt.

Huang Ya

Deze gele thee is afkomstig van plantages in Huoshan County, 800 meter hoog. Deze plantage is van Chen De en de thee is in april 2019 geplukt. Gele thee is een bijzondere theesoort, de theeblaadjes ondergaan een extra stap in het productieproces ten opzichte van andere theesoorten, namelijk: ademen. De theeblaadjes worden direct na het plukken onder natte doeken gelegd, waardoor het blad kan ademen. Dit proces zorgt ervoor dat de natuurlijk aroma’s steeds opnieuw opgenomen worden, wat resulteert in een zachte maar zoete smaak.

Jin Jun MeiHuan

Deze zwarte thee komt uit de Chinese provincie Wuyishan Da An en om precies te zijn van de plantage van Cindy Chen. Deze thee bestaat uitsluitend uit blaadjes die afkomstig zijn van de jongste en mooiste knopjes van de Camellia Sinensis, ook wel de bus genoemd. Deze blend ruikt naar toast, honing en zoete boter maar smaakt naar zoete aardappel en sinaasappel. Cindy Chen is de eigenaresse van de plantage en de liefde en passie waarmee zij haar thee produceert is ongekend!

Da Hong Pao

Da Hong Pao is een Oolong thee uit de Wuyi Mountains van de plantage van Cindy Cheng. De thee is geplukt in mei 2019 en vervolgens drie keer gebakken. Dit zorgt voor de complexe smaak van zoete boter en chocolade. Da Hong Pao is een legende welke vertelt dat de moeder van een keizer is genezen van een ernstige ziekte door het drinken van deze thee. Als dank stuurde de keizer grote rode gewaden om de theeplanten mee te kleden. Vandaar de naam Da Hong Pao, wat rode waden betekent.

Wat vind ik ervan?

Het was een cadeautje om alle heerlijke IKIGAI theeën te proeven. Ik heb even de tijd genomen om ze één voor één “echt” te proeven en de smaken de vrije loop te laten. Ze waren allemaal heerlijk van smaak, maar de Milky Oolong, Bai Mu Dan, Tie Guan Yin en Huang Ya waren mijn favorieten. Hoewel veel mensen fan zijn van de Japanse Sencha thee, vind ik hem wat te bitter van smaak en de anderen vond ik iets te heftig. Ik vond er geen één heel vies, maar ik denk dat iedereen een persoonlijke voorkeur heeft. Het proeven voelde wel meteen als een soort meditatie moment. Ik nam de tijd en had geen afleidingen en dat zorgde ervoor dat ik echt in het moment was. Mijn moment en dat was heel fijn! Ik zou deze heerlijke thee zeker aan anderen aanbevelen en het leuke is dat het ook heel bijzonder is om als cadeau te geven. Ik werd er heel erg blij van en ik weet zeker dat nog meer lieve theeleuten hiermee instemmen!

Meer informatie

Je kunt de bijzondere theeën van IKIGAI kopen in een pakket, maar ook per smaak bij Twistea. Ideaal om eens te proberen, want ze zijn fantastisch! Nodig een paar vriendinnen uit voor een heerlijke high tea bij jou thuis en koop een IKIGAI thee pakket en geniet samen en proef met smaak deze heerlijke theeën. Wij zijn fan en ik ga zeker mijn vriendinnen eens uitnodigen voor zo’n heerlijk samen zijn met een nieuw pakket thee, dat wordt genieten 🙂 

WINACTIE!

Wij mogen ook zo’n geweldig uitgebreid IKIGAI theepakket weggeven, hoe gaaf is dat?

Wat moet je hiervoor doen?

 • Volg Twistea en Boost your Health op Facebook of Instagram;
 • Laat hieronder weten waarom je dit pakket graag wilt winnen;
 • Deel dit bericht op social media of tag een persoon die een echte theeleut is!
Wij maken de gelukkig winnaar bekend op vrijdag 8 november aanstaande via Facebook!
PS: Als je member bent, dan ontvang je maar liefst 10% korting op je bestelling. Nog geen member? Je kunt er hier alles over lezen!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 10

 • Avatar
  reply

  Miranda

  4 november 2019

  Ik kan echt genieten van een kopje thee! Een heerlijk momentje voor mezelf ❤️ En ik ben erg benieuwd naar deze heerlijke smaken 😋 Dus nu duimen dat ik ze binnenkort mag gaan proeven 🤞

 • Avatar
  reply

  Elice

  4 november 2019

  Thee is zo lekker! Het hele jaar door, maar als het wat kouder is nog meer 😀

 • Avatar
  reply

  Marianzw

  5 november 2019

  Voor thee ben ik altijd wel te porren! Meerdere keren per dag zet ik een pot thee, zelfs de kids drinken uit school graag thee. Ik zou wel graag kennis willen maken met deze thee. Echt een luxe momentje voor mezelf

 • Avatar
  reply

  Marian zw

  5 november 2019

  Wat een heerlijke prijs, ik kan echt genieten van een ontspannen momentje met een pot thee! Meerdere keren per dag staat er hier dan ook een pot thee op tafel. Dit is echt een super luxe cadeautje voor mezelf!

 • Avatar
  reply

  Aline

  5 november 2019

  Hmmmm voor een theeleut als ik wel een hele mooie giveaway!! Ik doe mee!

 • Avatar
  reply

  Jeannette H.

  5 november 2019

  Oh ben heel benieuwd! Ik doe graag mee als echte theeleut 😆

 • Avatar
  reply

  Hannah Berger

  5 november 2019

  Ahhh ik ben een grote theelover en drink nu in de ochtend altijd groene thee. Deze theetjes zouden mijn ochtend nog een stuk leuker maken <3 Liefs, Hannah

 • Avatar
  reply
  5 november 2019

  Ik ben echt fan van Ikigai! Ik heb het boek net uitgelezen en ben nu bezig met de opdrachten uitwerken die erbij horen. Hiermee moet ik ‘mijn Ikigai’ gaan vinden 😀 hoe leuk is het als ik dit kan doen onder het genot van een kopje Ikigai thee? 🙏🏻😀

 • Avatar
  reply

  Senna K

  5 november 2019

  Mijn moeder en ik zijn echte theefanaten. We hebben al heel veel theeën geprobeerd van heel veel merken, maar we vinden de thee van twistea nooit tegenvallen! Zou dit pakket heel graag willen winnen!

 • Avatar
  reply

  Nicolle

  7 november 2019

  Heel graag maak ik een kansje voor mijn zoon. Hij vindt thee echt het allerlekkerst dat bestaat Een echte mannelijke theeleut :D. Meestal zijn het volgens mij toch vrouwen die theefan zijn! Ik weet zeker dat hij enorm zou genieten van een heerlijke kop IKIGAI.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .