` LIFESTYLE + WINACTIE: Deze Winterquiz is ideaal om samen te doen tijdens de feestdagen! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE + WINACTIE: Deze Winterquiz is ideaal om samen te doen tijdens de feestdagen!

Dat de feestdagen waarschijnlijk anders lopen dan dat je gewend bent daar is helemaal niets aan te doen. We mogen samen zijn, en daar moeten we dankbaar voor zijn. We mogen liefde tonen aan onze dierbaren, gedurende de feestdagen, en niet alleen dan maar altijd. Of je nou met 20 mensen aan de kersttafel zit of met 4 personen, een mooie tijd is het sowieso. Ik vier de kerstdagen al jaren met alleen mijn ouders. Mijn broer woont met zijn vrouw en kinderen in het verre Canada en de laatste keer dat wij als familie kerst gevierd hebben zal 9 jaar geleden geweest zijn. Maar we zijn wel altijd samen, we videobellen, maken samen cadeautjes open op beeld en zorgen dat we elkaar in ieder geval even spreken. Mijn ouders en ik zijn dol op spelletjes spelen, en dat doen we natuurlijk ook tijdens de kerst! Ook voor jullie is dit heel erg leuk, en met de gezellige winter quiz kom je door middel van vragen en opdrachten ook nog eens veel over elkaar te weten! I love it!! Ik vertel je graag meer over dit leuke spel.

Hoe goed ken jij je vader? Hoe goed kent je moeder jouw? Wat had je altijd nog eens van ze willen weten? Wat heb jij ze nooit durven zeggen? Je zult versteld staan wat deze super leuke winter quiz allemaal niet teweeg kan brengen. Het spel is al te spelen vanaf 3 personen, dus perfect voor deze feestdagen die wij corona proef moeten doorbrengen.  Is het een moeilijk spel om te spelen? Nee, absoluut niet, mits je het lastig vind je open te stellen voor anderen en voor jezelf.

Het spel heeft 3 verschillende soorten kaarten. De “vertel” de “doe” en de “raad” kaarten. Voordat je het spel begint schud je de kaarten even goed door en leg je ze op de kop op tafel. Voordat je daadwerkelijk gaat beginnen pak je pen en papier voor de opdrachten om de score bij te houden en spreek je met elkaar af hoe lang je gaat spelen en zet je een wekker. Wie aan het einde de meeste punten heeft gescoord is de winnaar. Voor iedere vraag of opdracht die je goed uitvoert krijg je een punt; dat moet een makkie zijn om te winnen denk ik zo!

Maar wat voor vragen kun je precies verwachten? Van iedere categorie ga ik twee vragen prijs geven;

Vertel

 • Heb je een inspiratiebron voor de komende maanden? Wie is dat dan?
 • Wat is je grootste wens voor het komende jaar?

 

Doe

 • Geef de persoon tegenover / naast jou een compliment.
 • Schrijf een nieuwjaarswens met je niet-schrijfhand en geef deze aan de persoon rechts van je.

 

Raad

 • Wie in deze groep heeft altijd goede voornemens? Houdt zij/hij zich er ook aan?
 • Wie in deze groep spreekt de meeste talen?

 

In totaal zitten er 100 inspirerende vragen en grappige opdrachten in het spel. Het leuke van het spel is ook dat 1 vraag mooie gesprekken of discussies teweeg brengt, dit maakt het super interessant en nooit saai! Wij mogen een mooi spel verloten onder onze volgers. Wat moet je hiervoor doen?

 

****

WINACTIE!

 • Deel dit artikel op je sociale media;
 • Vertel ons hoe jij de feestdagen gaat vieren dit jaar;
 • Tag de persoon met wie jij graag dit superleuke spel zou willen spelen.

We maken de gelukkige winnaar zondag 6 december bekend via Facebook & Instagram!

Benieuwd geworden naar deze quiz, of naar 1 van de andere quizzen van Elma van Vliet, klik dan hier.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 2

 • Avatar
  reply

  frida van til

  29 november 2020

  zou echt top zijn deze te winnen. Ik hoop een van de kerstdagen toch wel met mijn ouders te vieren. Gewoon gezellig samen zijn en mijn moeder een beetje ontlasten waar ik kan. Momenteel in een rotperiode vanwege verzwakte gezondheid, dus hoop dat ik er de energie voor heb. Omdat ik niet kan wandelen of zoiets is zoiets echt een fijne afleiding om me ook niet alleen maar met eten/wat/hoe/wanneer bezig te houden :). Altijd een uitdaging zulke gave vragen en ook lekker creatief 🙂 En hopelijk tweede kerstdag bezoek regelen om niet helemaal alleen te zijn en dan is dit natuurlijk ook een leuk afleiding/ ontspanning

 • Avatar
  reply

  Claudia van Heck

  4 december 2020

  Wat lijkt me dit een geweldig spel om met ons gezin met vier tieners plus aanhang te spelen de aankomende feestdagen! Verder zullen we dit jaar op onszelf blijven, we zijn met teveel om ergens heen te mogen gaan en gaan het met elkaar gewoon gezellig maken – gelukkig zijn we daar best goed in 🙂 we kijken er zeker naar uit. Een spel als deze zou de feestvreugde vast verhogen, en verdiepen, het lijkt me echt fantastisch om dit met elkaar te spelen. Onze middelste dochter gaf dit jaar een high tea voor wat vriendinnen en toen hadden we een potje gemaakt met allemaal vragen die ze konden beantwoorden, grappige, persoonlijke, hilarische, van alles – wat hebben ze dat ook enorm leuk gevonden. Dit zal nog veel leuker zijn!! Ik ga duimen hoor!

Post a Comment