` LIFESTYLE: XSensible Stretchwalker sneakers zijn geweldig voor urenlang loopplezier! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: XSensible Stretchwalker sneakers zijn geweldig voor urenlang loopplezier!

Wat neem je mee als je een reis gaat maken waarin je heel veel gaat lopen. Uiteraard lekker zittende kleding en goede schoenen. Voor mij beide geen probleem. Ik pakte mijn twee fijnste schoenen in, een net paar en mijn sportieve maar o zo leuke Stretchwalker sneakers van Xsensible. Als je 8 dagen lang tussen de 15 en 20 kilometer op een dag loopt dan verwacht je op een gegeven moment wel vermoeide benen en voeten, maar niets van dat alles. Hoe kan dat? Ik vertel het je graag, lees je mee?

Achter de Xsensible Stretchwalker sneakers zit een speciaal verhaal, het zijn namelijk niet zomaar sneakers, maar het zijn sneakers waar over na is gedacht. Men dacht namelijk “Hoe kunnen wij de schoenen nog comfortabeler maken? Dat antwoord vonden ze in Japan waar al eeuwenlang een hele bijzondere sandaal wordt gedragen, de Ippon-ba-geta. Ik weet zeker dat jullie deze traditionele houten sandaal herkennen. Deze sandaal zorgt voor een natuurlijke houding van het lichaam, waardoor gewrichten minder worden belast.

Maar ja, dan heb je een Japanse sandaal, en nog geen schoen. De Japanse uitvinder Tetsuya Nosaka zag er wel wat in, en zag dan ook als eerste dat de Japanse sandaal omgetoverd kon worden tot een moderne schoen. En wat zijn ze gaaf! Op reis had ik de effen variant mee in het zwart, maar deze nieuwe editie met de naam Jersey is een eyecatcher. De luipaardprint met rode achterkant springen flink in het oog en heb er dan ook al veel positieve reacties op gehad.

Het balanspunt van de Stretchwalker zit in het midden van de zool. Dit balanspunt zorgt voor een optimale balans en een evenwichtige, gezonde lichaamshouding. Door de ultieme combinatie van balans en demping heb je geen pijnlijke, stijve en vermoeide voeten mee. En dat heb ik gemerkt. Ik was ontzettend verbaasd dat ik 8 dagen door New York heb kunnen lopen zonder maar een beetje vermoeid te zijn in de voeten en benen. De Stretchwalkers had ik in Nederland al heel veel aan, maar toch loop je thuis minder lange afstanden dan op reis. Maar mijn fantastische schoenen hebben de test goed doorstaan! Het is gewoon echt waar wat ze zeggen. De balans van je lichaam begint in je voeten. Een goede houding betekent minder tot geen pijn in heupen en rug en daar word ik heel erg blij van!

Wat ik zelf ook heel fijn vind aan deze schoenen is de soepelheid van het leer. Hierdoor zitten de schoenen vanaf het eerste moment heel comfortabel en hoef je niet bang te zijn voor blaren of het moeten inlopen van het leer. In de schoenen is namelijk een stretchleer verwerkt dat ze zelf hebben ontwikkelt. Ze noemen het Xsensible Inside en bestaat uit 6 verschillende lagen met elk een eigen functie. De buitenste laag is van echt leer en heeft een speciale behandeling ondergaan waardoor het extra rekbaar geworden is. En dit geeft dus veel meer bewegingsvrijheid en comfort.

Als ik nieuwe schoenen aanschaf wil ik graag dat ze mooi blijven en hun pasvorm behouden. Toch gebeurt heb vaak dat de schoenen van verloop van tijd uit model gaan. Het fijne van dit leer is dat het 70% in de breedte rekt en maar 30% in de lengte. Natuurlijk helemaal super want in de loop van de dag zetten onze voeten ook uit. Door de rek blijven de schoenen toch lekker zitten. Maar het leer is ook heel sterk. Na diverse testen gedaan te hebben is gebleken dat na zelfs 50.000 voetstappen de Stretchwalker altijd weer de oorspronkelijke vorm aanneemt. Leer met een geheugen dus! En dat is precies de reden dat deze schoenen dag in dag uit zo ontzettend lekker zitten!

Jullie horen het, ik ben al heel lang ontzettend fan van deze super fijne Xsensible Stretchwalkers. Sommige mensen zouden zeggen “maar ik vind ze zo prijzig”. En ja, met een gemiddelde prijs van rond de € 200,- zijn ze niet goedkoop. Maar de kwaliteit is ongelooflijk goed en de voordelen van het dragen van de schoenen enorm. Het is het meer dan waard en je voeten verdienen die liefde van goede schoenen!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 2

 • Avatar
  reply

  Marr//

  15 juni 2019

  Oh klinkt als de perfecte schoen! Hopen dat ze nog lang g in het assortiment zitten, zodat, wanneer ik ooit geld heb ze kan aanschaffen 🙊

  • Melinda van Rossen
   reply
   15 juni 2019

   Gelukkig hebben ze ieder seizoen leuke exemplaren en ze blijven zeker in het assortiment. Het is best een uitgave, maar het is het meer dan waard. Zo happy mee! 🙂

Post a Comment