` LIFESTYLE: Zo creëer je thuis het vakantiegevoel - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Zo creëer je thuis het vakantiegevoel

Het is een bijzondere tijd en misschien ga je wel op reis, misschien blijf je thuis deze zomer. Waar je ook heen gaat, het is heerlijk om vakantie thuis te vieren, ook als het geen vakantie is. In deze blog wat tips om dat vakantiegevoel te verlengen en misschien zelfs iedere dag vakantie te voelen en te vieren!

Wat doe jij op vakantie (anders)?

Maak eens een lijstje van de dingen die je wel doet op vakantie en waar je niet aan toe komt als je thuis bent. Je zult versteld staan wat daar uit kan komen. Grote kans dat je vaker de boel de boel laat, boeken leest, een wandeling maakt, niet met je telefoon of andere apparaten bezig bent, meer tijd hebt en neemt voor lantefanten, nietsen, vervelen. 

Hoe voelt dat?

Als je dat lijstje hebt gemaakt, schrijf eens op welk gevoel het je geeft als je deze bezigheden vaker zou doen. Door je dit gevoel helemaal eigen te maken, tot in iedere cel te voelen, programmeer je jezelf, je brein, je lichaam, je hele systeem om meer van deze momenten aan te trekken. Het is zo’n heerlijk gevoel, daar wil je meer van!

Hoe kun je dit toepassen in je dagelijks leven?

En ga dan eens na hoe je deze bezigheden vaker in je leven kunt toepassen. Wanneer, waar, met wie. Wees er zo specifiek en concreet mogelijk over. Zie het helemaal voor je, tot in detail en voel hoe het is om ermee bezig te zijn, hoe het voelt om iedere dag een vakantiemomentje in te plannen. Door je dit in te beelden, voor je te zien, te voelen en helemaal te zijn, trek je meer van deze momenten aan omdat je jezelf toestaat dit te mogen voelen. Je zult merken dat gaandeweg meer ontspannen momenten in je leven ontstaan en je iedere dag dat vakantiegevoel ervaart. 

Wat houdt je tegen?

Vaak hebben we de mooiste plannen en ideeën, maar houden we geen rekening met dat er mogelijke hobbels onderweg kunnen zijn. Door die nu al inzichtelijk te maken en er je bewustzijn naar toe te brengen, is het makkelijker om het fijne gevoel te blijven voelen. Schrijf eens op wat jou mogelijk zou kunnen tegenhouden jouw droomleven te leven. Welke personen, welke opmerkingen, welke situaties of gebeurtenissen weerhouden jou? 

Door hiermee bezig te zijn, heb ik het voor elkaar dat ik iedere dag een moment van vakantie ervaar. Rust, ontspanning, stilte. Warmte kun je opzoeken door in de zon te gaan zitten met je laptop als je een mail stuurt, door een warme douche of voetenbadje te nemen, een kruik of hittepit op je buik of in je nek te leggen of eens in de zoveel tijd een verwendag in bijvoorbeeld de sauna of thuis in te plannen. En een telefoongesprek voeren, dat kan ook als je wandelt in het bos. Meer de tijd nemen voor jezelf, het jezelf gunnen en toestaan. Dat is vaak waar de crux zit. Door er nu een moment de tijd voor te nemen, wordt de weg naar iedere dag vakantie voelen steeds makkelijker. 

Hallo mooi mens! Mijn naam is Vera en graag deel ik hoe essentieel rust en ontspanning voor ons zijn voor een liefdevol, gelukkig, gezond leven. Hoe waardevol ons leven is, ontdekte ik toen ik met uitvalsverschijnselen in het ziekenhuis belandde. Vanaf toen ben ik een andere weg ingeslagen en ik neem je graag op reis om stapje voor stapje te ervaren hoe onder andere yin yoga, meditatie, ademwerk, voeding en meer een grote bijdrage leveren aan rust en ontspanning. Uit eigen ervaring met een deel oosterse wijsheid en een vleug wetenschap. Ik hoop je onderweg te mogen ontmoeten, liefdevolle en ontspannen groet, Vera

Post a Comment