` LIFESTYLE: Zo wordt een auto huren wel heel erg leuk! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Zo wordt een auto huren wel heel erg leuk!

Steeds meer mensen, waaronder ikzelf, kiezen ervoor om geen eigen auto meer voor de deur te hebben staan. Dit kan verschillende redenen hebben. Toen mijn auto in januari 2018 afgekeurd werd had ik niet de financiën opnieuw een auto aan te schaffen. Ik besloot om mezelf een jaar te geven zonder auto. Bevalt het, dan zou ik het zo laten. Nou, het bevalt prima, want heb nog steeds geen eigen auto. Ook zijn er mensen die de auto verkopen vanwege het milieu of gaan van twee auto’s naar 1 “boodschappenauto”. Nogmaals, wat de reden ook is, soms mis je wel een auto. Wil ik op pad, dan huur ik een auto! Graag vertel ik je hier meer over, lees je mee?

Wat wellicht veel mensen niet weten is dat ik naast het werk voor Boost your Health ook nog een baan heb in de autoverhuur. Een hele fijne afwisseling naast het werken vanuit huis. Ik vind het ontzettend leuk om een aantal dagen per week klanten te ontmoeten die om verschillende redenen een auto huren. In de afgelopen zes jaar dat ik in de autohuur werk zie ik een ontzettende verschuiving ontstaan als het gaat om type huren. Verhuurde we toen voornamelijk voor zakelijk verkeer is dat in de afgelopen 3 jaar veranderd naar ontzettend veel huren prive. En waar dat laatste eerst alleen rondom de vakantieperiodes was, verschuift dat nu ook naar de weekenden. 

Het is leuk om in gesprek te gaan met de klanten. Vaak verwachten ze dat iemand die met auto’s werkt ook wel een eigen auto zal hebben en ze zijn dan ook vaak verrast als blijkt dat dat niet het geval is. Ook voor mij geld, als ik een auto nodig heb dan zal ik een auto huren. Door tijdens het gesprek de juiste vragen te stellen kom je er al snel achter of de man aan de balie de auto huurt omdat hij zijn kinderen en een deel van het voetbalteam moet vervoeren naar een wedstrijd of dat hij de auto huurt om er met zijn gezin op uit te trekken. Er zijn dan ook zoveel verschillende type auto’s te huren, het moet natuurlijk wel de juiste zijn voor het moment.

Dat is ook hetgeen wat ik van klanten vaak terug krijg. Dat ze het zo fijn vinden dat ze zelf kunnen kiezen wat perfect bij de situatie op dat moment past. Zo heb ik vaste klanten die meerdere malen per jaar voor autohuur gaan. In de zomervakantie huren ze een familieauto om met het hele gezin op reis te kunnen en door de rest van het jaar heen om de kinderen naar de sport te rijden. Maar wat ik al zei, de huurauto wordt zeker niet alleen maar gebruikt voor grote vakanties. Zo zijn er mensen die wekelijks een auto huren van vrijdag tot maandag zodat ze dagjes weg kunnen en de vrijheid hebben om te gaan en te staan in het weekend.

Mocht je bang zijn dat het huren van een auto een vermogen kost dan heb je het mis. Het is veel en veel haalbaarder dan een aantal jaren geleden.  Een huur van drie dagen is er al vanaf € 90,- Houdt er wel rekening mee dat er wellicht bijkomende kosten zijn voor bijvoorbeeld het verlagen van het eigen risico of eventuele extra’s die je graag bij zou willen huren.

Komende november ga ik naar het buitenland op vakantie, en ook daar op bestemming hebben wij een auto gehuurd. Heerlijk om zo de omgeving te verkennen en meer “vrijheid” te ervaren van het zelf kunnen kiezen waar je gaat en staat. Hebben jullie wel eens een auto gehuurd voor vakantie of voor een weekend weg? Laat jullie ervaringen achter in een reactie hieronder.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .