` LIFESTYLE: Zo wordt je huis schoonhouden met huisdieren wel heel erg leuk! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Zo wordt je huis schoonhouden met huisdieren wel heel erg leuk!

Of we het nou willen of niet, zodra er een huisdier je leven binnenkomt krijgt schoonmaken in huis een hele andere wending. Ik heb een periode gehad dat ik naast mijn teckeltje Boy ook nog een konijn had rondlopen. Dat was helemaal chaos. Nu ik alleen nog maar met Boy samenleef blijft mijn huis wel iets schoner, maar ik kom niet meer weg met 1 a 2 x per week stofzuigen en 1 x per week dweilen. Graag deel ik met jullie mijn schoonmaakroutine in een huishouden met een hond! Lees je mee?

Het schoonmaken van mijn huis heeft een iets andere dimensie gekregen vanaf het moment dat ik huisdieren kreeg. Toen ik nog alleen woonde zonder dieren poetste ik mijn woning 1 x per week. Nu doe ik dit om de dag. Voor mij is het heel erg belangrijk dat je niet merkt dat ik met een huisdier leef. En dan bedoel ik niet zijn speeltjes, maar dan bedoel ik de hondengeur die in je huis kan gaan hangen en de je vloer die best wel vies kan worden. Ik wil daar niets van weten.

Een grote verandering die ik heb gemaakt is dat ik ervoor heb gekozen om bij het aanschaffen van mijn nieuwe meubels te kiezen voor meubels op pootjes zodat ik ten aller tijden overal goed kan stofzuigen. Stof en vuil hoopt zich snel op in hoekjes en onder de banken/kastjes. dit probleem tackle ik hiermee direct. Schoonmaken moet ook wel makkelijk gaan omdat ik tenslotte 3 tot 4 keer per week mijn ronde maak.

Ondanks dat ik een hond heb die amper verhaard is het onvoorstelbaar dat ik soms piepkleine hondenhaartjes op mijn kasten vind. Als ik ga schoonmaken stof ik dan ook allereerst mijn meubels en planken af. Altijd alles van boven naar beneden. Hierna stofzuig ik per ruimte mijn huis. Nadat ik iedere ruimte grondig heb gezogen sluit ik mijn deur en ga ik naar de volgende ruimte. Zo voorkom ik verplaatsing van vuil en stof. Als ik alles heb gezogen ga ik met een stofdoek langs mijn plinten. Als laatste stap dweil ik mijn woning ook weer per ruimte. Dit doe ik met lauwwarm water, beetje allesreiniger en een scheutje laminaatreiniger. Bij mij in mijn huis ruikt het niet naar hond. Dit komt mede doordat ik mijn huis, ook in de winter, dagelijks lucht en er ramen open gaan.

De stofzuiger die ik gebruik is de Cycloon Hybrid Family & Pets. Dit is een zakloze stofzuiger die super handig is in gebruik. Allereerst vind ik het heel prettig dat hij redelijk stil is en dat het snoer super lang is en ik daardoor niet steeds van stopcontact hoef te verwisselen. Maar het belangrijkste is dat je echt heel goed de hondenharen te pakken krijgt en de kleinste vuiltjes er mee weg krijgt. Ook zit er bij deze stofzuiger een hele fijne aqua-freshair-box. Deze kan zelfs de lucht verfrissen en eventueel je huis ontdoen van nare geurtjes!

Ik heb al behoorlijk wat stofuigers versleten maar ik moet eerlijk zeggen dat ik oprecht heel enthousiast ben over deze stofuiger. Ik gebruik hem nu al 5 maanden een aantal keren per week en hij stelt niet teleur. De prijs van de stofzuiger, € 329.95, schrikt wellicht wat af, maar hij is het waard. Stofzuigen gaat gemakkelijker, mijn vloer een stuk schoner en ik ben minder tijd kwijt. Zonder frustratie schoonmaken, dat is super fijn!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment