` Maak kennis met Carien! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?Maak kennis met Carien!

Leuk dat je hier bent om mijn eerste blog te lezen! Ik ben Carien Steur 46 jaar, ik ben de moeder van Carmen (23 jaar) en Cas (13 Jaar), ik ben getrouwd met Jaap en we wonen in Amersfoort. Mijn dochter is sinds vorig jaar op zichzelf gaan wonen in een super leuke kamer hier in Amersfoort. Lees gauw verder over de inspiratie die ik jullie wilt meegeven in mijn blogs!

Mijn grote liefde

Mijn blogs die ik zal gaan schrijven zullen alles bevatten wat het dagelijkse leven met zich mee brengt. Kortom hele diverse onderwerpen kunnen er voobij komen. Groot deel zal ook kunnen gaan over mijn passie fitness gecombineerd met mijn belasting namelijk fibromyalgie.
De fibromyalgie is sinds een kleine 9 jaar officieel vastgesteld, daar voor zat t altijd tussen mijn oren of ik stelde mij aan of ze wisten het gewoon niet, althans dat is wat men tegen mij zei zodra ik toch maar weer eens naar een arts ging met mijn klachten. Best vervelend als je weet dat de eerste klachten er al waren toen ik nog op de bassischool zat.

Mijn lieve kinderen

Het gaat zelfs mij een beetje te ver om alle jeugdjaren tot aan nu te beschrijven, dus vlieg ik door de jaren heen en komen wij bij het jaar 2012/2013 waarin ik moest revalideren. Ana heel wat vliegjaren achter ons te hebben gelaten, waarin diverse artsen heb gezien en gesproken, kwam ik tenslotte na overstappen van huisarts bij iemand die bleek te kunnen luisteren. Mijn nieuwe huisarts, die ik op de dag van vandaag dankbaar ben, stuurde mijn door naar een reumatoloog, goh daar was ik in al die jaren nog niet geweest maar echt niet. Wat ik daar direct te horen kreeg was dat ik flink wat roofbouw had gepleegd aan mijn lijf. Volgens de reumatoloog was er geen andere mogelijkheid om mij in een revalidatietraject deel te laten nemen. Tijdens dit traject leerde ik opnieuw lopen – zitten – staan – bewegen – huishoudelijke taken uitvoeren etc etc.

Ook waren er wekelijks gesprekken met een psycoloog/maatschappelijk werkster. Er was al snel duidelijk dat ik heel goed wist wat ik wilde, alleen door niet gehoord of serieus genomen te zijn geweest, had ik vooral last van een “onrecht” gevoel. Wat mij eerlijk gezegd tot op de dag van vandaag nog steeds parten speelt. Niet zozeer naar mezelf, maar ik kan erg slecht tegen ‘onmacht/onredelijkheid”. Maar dat is wellicht eens een ander verhaal. Na ruim een jaar revalideren nam ik afscheid van het ziekenhuis en was ik klaar om letterlijk op eigen benen te staan. Het huiswerk wat ik nadrukkelijk mee kreeg was “blijf bewegen!!”. Zo kwam er een hond! Was ik niet alleen thuis én ik was verplicht naar buiten te gaan. Hond moest immers uitgelaten worden. Inmiddels hebben wij 2 honden, twee Berner Sennen honden.

Mijn andere liefdes!

Als je merkt dat je energie-niveau beter gaat en je je beter begint te voelen en je ziet lijfelijk resultaat, dan wil je meer. Ik ook.
Naast dat ik veel met de hond liep, begon ik met zwemmen. Na ruim een jaar ben ik zelfs lid geworden van een sportschool. Het moment van inschrijven bij de sportschool tot heden is een weg met heel veel vallen en opstaan, soms was zelfs zo hard vallen alsof het leek dat het alleen maar erger werd dan beter.

Ik blijf het bijzonder vinden wat mijn krachtige mindset voor mij heeft kunnen doen. Ik ben van banklliggend persoon met overgewicht in de maat 46/48 naar maat 38 getransformeerd, van bewegen met een rollator naar krachttraining tot aan heden een naturel bikinifitness atlete zijn met fibromyalgie!

Never give up on yourself!

Ik hoop dat ik menigeen mag inspireren of motiveren met mijn verhalen.

Liefs, Carien

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .