Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: 10 Kleine veranderingen die een groot impact hebben

We willen vaak grote veranderingen doorstaan om ergens te komen, maar vaak zijn het de kleine veranderingen die uiteindelijk grote impact hebben op jouw leven. Pas daarom deze 10 kleine veranderingen toe in jouw leven en je zult zien dat als je deze toepast er mooie dingen voor je in het verschiet liggen.

Onthoud dat je altijd goed genoeg bent

Dit klinkt misschien wat raar, maar toch vragen we ons regelmatig af of we wel goed genoeg zijn. Of we wel mooi genoeg zijn, interessant genoeg zijn en of we wel voldoende indruk maken op anderen of hard genoeg sporten of werken om mooi of succesvol te zijn. Als je nog te veel twijfel hebt, zeg dan iedere dag hardop tegen jezelf je er mag zijn, dat je goed genoeg bent en dat je je twijfels mag loslaten. Het wordt beter, echt!

Leer etiketten lezen in de supermarkt

Leer meer dingen over voeding, je gezondheid en wat je iedere dag eet. Het is belangrijk dat je weet wat je in je lichaam stopt en natuurlijk hoef je hier ook niet heel extreem naar te kijken, maar maak keuzes, check de voedingswaarden en geniet van heerlijk en gezond eten!

Neem tijd voor een heerlijke wandeling!

Wandelen heeft veel voordelen. Je bent heerlijk aan het bewegen, geniet van de omgeving, je stress verminderd en het levert samen met anderen ook nog leuke gesprekken op. Vooral bij een zittend beroep is het belangrijk om vaker te bewegen, ga dus gerust in je pauze een heerlijke wandeling maken en eet je lunch onderweg rustig op.

Verschoon regelmatig de lakens van je bed

Het is belangrijk om in een schoon bed te slapen, tenslotte slapen we een groot deel van de dag en omdat je lichaam warmte afgeeft krijg je ook meer kans op bacteriën en huisstofmijt. Verschoon daarom je bed regelmatig en draai je matras regelmatig om en maak deze schoon of laat deze luchten. Koop iedere 8-10 jaar een nieuw matras om lichamelijke problemen voor te zijn en optimaal slaapcomfort te ervaren.

Doe iets goeds voor anderen

Mensen geven vaak geld aan een goed doel, maar vergeten daarbij hun persoonlijke omgeving. Het is belangrijk om dierbaren of zelfs eens iemand die je totaal niet kent te verrassen met iets goeds. Zo heb ik weleens een zwerver wat heerlijk gezond eten gegeven in plaats van geld en haal ik regelmatig boodschappen voor een verdere buurvrouw die dit zelf af en toe niet goed kan. Ik heb zelfs weleens gehoord dat iemand zomaar bloemen aan een wildvreemde gaf of wees eens behulpzaam als iemand pech heeft of slecht ter been is. Het maakt de wereld een stukje mooier en je geniet intens als je iemand zo blij hebt gemaakt!

Slaap voldoende

Als je voldoende slaapt komt je lichaam tot rust, kan je lichaam zich goed herstellen en heb je de volgende dag voldoende energie om er alles uit te halen wat erin zit. Mocht je een periode minder lang slapen kan dit gezondheidsproblemen opleveren. Ga daarom met regelmaat op tijd naar bed en slaap minimaal 7-8 uur per nacht.

Vermijd negatieve mensen

Je hebt altijd mensen die je meer energie kosten doordat ze vaak negatief zijn ingesteld en dit kost jou ook energie en bovendien wordt je er vaak in meegesleurd en kan het zijn dat je ook alles meer negatief gaat bekijken. Natuurlijk gaat iedereen door minder leuke en leuke periodes heen in het leven, het wordt pas echt vervelend als die persoon nooit happy is en dit jouw onnodig veel energie kost om ervoor te zorgen dat die persoon zich iets beter gaat voelen. Sommige hebben hiervoor therapie nodig en zien niet dat mensen in hun omgeving het beste met hun voor hebben. Probeer daarom niet constant iemand te veranderen die niet wilt veranderen, dat gaat je namelijk nooit lukken.

Zorg dat je niet op een lege maag boodschappen doet

De meeste mensen kennen het wel, als je boodschappen doet met een lege maag dan vind je alles lekker en haal je vaak onnodig veel en minder gezonde boodschappen in huis en geloof me dat je dat niet wilt. Neem daarom voor het boodschappen een snack, een groene smoothie of een lichte maaltijd om te voorkomen dat je verrast wordt door bergen chocolade of een lunch voor meerdere mensen in plaats voor jezelf 😉

Laat het los!

Blijf niet hangen in het verleden, je fouten die je begaan hebt of verandering die hebben plaatsgevonden. Je kunt er niets meer aan veranderen en alleen vandaag en de dagen erna tellen, dus geniet elke dag alsof het je laatste kan zijn.

Wees dankbaar!

Wees dankbaar wat je toe nu toe bereikt hebt, wie je om je heen hebt en alles wat andere voor jouw betekenen. Het heeft geen zin om altijd te kijken naar anderen, want het gras is daar vele malen groener? Nee, ieder huisje heeft zijn kruisje en je bent zo gelukkig als je je voelt. Wees dankbaar voor kleine dingen in het leven en onthoud de mooie momenten die je meegemaakt hebt, maar ook diegene die nog moeten komen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .