` MIND: 1,5 jaar later na mijn burnout [ Update ] - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: 1,5 jaar later na mijn burnout [ Update ]

Weet je wat het is, een burn-out blijf je lang voelen. Waar je in het begin geen lichtpuntjes zag in de dag, ga je ze in de loop van de tijd steeds meer zien. Totdat de lucht weer helemaal blauw is en er af en toe een wolkje voor de zon verschijnt. Er zijn veel meer goede dan slechte dagen en als iemand aan je vraagt hoe het met je gaat schiet je niet direct in de stress maar kan je oprecht zeggen dat het weer beter met je gaat, of misschien zelfs dat het op dat moment goed met je gaat. Ik merk aan mezelf dat ik weer heel makkelijk zeg dat het “goed” met mij gaat al is dat zeker niet altijd het geval, maar ik merk wel dat ik mijn draai in dit nieuwe leven heb gevonden. Graag vertel ik jullie hierover, lees je mee?

Was het maar zo, een knip in je vingers en alles was weer zoals het voor de burn-out was. Rustig in je hoofd, geen keuzestress, kalmte en nergens over na hoeven denken omdat alles gewoon gaat zoals het gaat. Ondanks dat ik zou willen dat het zo was, mijn hoofd zal nooit meer worden zoals het was en werken zoals het deed. En dat geeft niet, maar het heeft bij mij best heel lang geduurd voordat ik dit had geaccepteerd. Ik wilde mijn leven helemaal niet aanpassen, er was vooral niets “mis” met mij en het moest allemaal gewoon gewoon zijn.

De realiteit is iets anders. Het is nu ruim 1.5 jaar na rock bottom en ik functioneer weer naar behoren. Ik kan mezelf weer iets flexibeler opstellen als het gaat om abrupte veranderingen in een planning. Raak niet meer zo snel overstuur als iets niet gaat zoals ik het in mijn hoofd had voorgenomen. Kan mijn werk weer goed uitvoeren en heb ook het plezier in mijn werk weer teruggevonden en kan ook zeker zeggen dat ik de toekomst heel rooskleurig in zie. Het nieuwe werken van mijn brein snap ik nu. Ik weet dat mijn reacties anders kunnen zijn dan voorheen, en ik weet nu ook hoe ik mezelf datgene kan geven zodat ik rustig en gecontroleerd kan blijven.

Toch zijn er bepaalde dingen die ik nog steeds vermijd, maar ook hierin heb ik onlangs een enorme stap gezet! Ik zorg dat ik als eerste van de dag in de supermarkt sta zodat ik mij niet opgejaagd voel door de vele mensen, uitgaan of een drankje drinken in een drukke dicht ruimte heb ik sinds mijn burn-out nog niet gedaan en zie ik ook niet zitten en hele spontane actie of afspraak (mits door mij bedacht, want dan heb ik het scenario al 10 keer in mijn hoofd afgespeeld) heb ik nog niet geaccepteerd. Maar ik heb op Koningsdag wel iets gedaan wat ik een aantal maanden niet had kunnen bedenken. Ik zat thuis en wilde toch even een luchtje scheppen. Naar buiten, een frisse neus halen. Samen met een vriendin heb ik op het plein in Den Haag een broodje gegeten, tussen alle mensen in. in de drukte!! Voor mij een hele mijlpaal en een gevoel van opluchting. Ik weet nu, dat ik mijn gedachten een halt kan toeroepen, Dat ik sterker ben dan de angst die ik op mijn borst kan voelen. Ondanks dat ik daarna doodop ben vanwege alle prikkels en ik een aantal uren knock out op de bank heb liggen slapen heb ik een fantastische middag gehad.

Ja, ik kan zeggen dat het zelfs na 1.5 jaar nog steeds een beetje beter met mij gaat. Iedere maand behaal ik nog wel ergens winst. Durf ik steeds wat meer los te laten en controle te verliezen. Het is een fijn gevoel dat mijn ik beetje bij beetje terug komt. Al is het een aangepaste ik, het is wel heel fijn om wat meer te herkennen in het gedrag en denkwijze van vroeger.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .