` MIND: 3 Tips om minder te oordelen over anderen - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: 3 Tips om minder te oordelen over anderen

We mogen best wat liever voor elkaar zijn in de wereld. Vooral vrouwen kunnen hard oordelen over andere vrouwen. Merk jij ook op als je buiten loopt dat je over ieder persoon die voorbij komt iets denkt in negatieve zin? Dat je tegen vriendinnen over andere vriendinnen negatieve dingen verteld? Dat je onbewust een hekel hebt aan mensen die te zwaar zijn, onverzorgd zijn, te hard praten, te veel smakken etc? Vaak ligt de oorsprong bij jezelf. Nu ik van heel slank naar flink ben gegaan heb ik al aardig wat oordelen gehoord over mijn lichaam. Maar eerlijk duurt het langst, ik heb vroeger ook weleens gedacht over een voller persoon die een patatje at, moet dat er nu ook nog bij (ik dacht dit) en heb ik de loop van de jaren geleerd om mijn oordelen voor een groot deel achter mij te laten. Daarom geef ik jou 5 tips om minder te oordelen over anderen en zeg niet dat het nooit gebeurd, want iedereen doet dit weleens. Maar je kunt het echt verminderen en daar help ik je bij!

Oordeel niet voordat je iemand echt goed kent

Probeer niet te oordelen over mensen die je niet kent. Je weet niets over hun en kan daarom niet oordelen over hun. Misschien zijn jouw oordelen op niets gebaseerd en totaal niet nodig. Kijk eens of dit vaak gebeurd en waar je gedachten vandaan komen.

Denk na waarom je negatief over iemand denkt die je niet kent

Waar komen je gedachten vandaan? Heb je oordelen over dikke mensen omdat je zelf bang bent om zwaarder te worden? Ben je bang voor ouderen mensen omdat je er niet aan moet denken om ook zo oud te zijn of te worden? Vaak komen jouw oordelen ergens vandaan, ga bij jezelf te rade en kijk waar deze vandaan komen en of dit kunt verminderen.

Draai je gedachten om

Wat bedoel je hiermee hoor ik je denken! Als je bijvoorbeeld een negatief gevoel bij iemand hebt of er komen allerlei negatieve gedachten naar boven, probeer dan eens om deze om te draaien. Voorbeeld: “Wat is dat een onverzorgde man!” in bijvoorbeeld: “Misschien had hij niet voldoende tijd om zich van zijn beste kan te laten zien of vind hij het lastig om er verzorgd uit te zien”. Natuurlijk zijn dit ook gematigde oordelen, maar voordat je het volledig los kan laten is het belangrijk om er positieve oordelen van te maken.

Waarom wij er ook last van hebben

Als boss babes van Boost your Health hebben wij ook vaak oordelen naar ons hoofd gekregen dat we het goede voorbeeld moeten geven en aan een bepaalde verwachting moeten voldoen. Zo moeten we een sixpack hebben en iedere dag naar de sportschool gaan, kunnen we nooit iets lekkers eten want dat kan niet, mogen we niet wat voller zijn dan de gemiddelde vrouw want dat past niet bij Boost your Health. Dit komt voornamelijk bij vrouwen vandaan en om deze redenen missen we soms zelfs opdrachten. Zo jammer dat mensen een eigen beeld creƫren over hoe iets moet zijn. Terwijl als we allemaal kwetsbaar en open zijn en het gesprek aan gaan, dan kunnen we juist meer sympathie voor iemand opbrengen in plaats van diegene te veroordelen.

Stop met veroordelen van anderen en begin bij jezelf!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 1

 • Avatar
  reply

  Yvonne

  26 juli 2020

  Leuke tip voor bewustwording.
  Doe een armbandje om (die makkelijk om gaat)
  Bij een oordeel over een ander doe je het armbandje naar de andere pols.

Post a Comment