` MIND: 3 Tips voor meer veerkracht - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: 3 Tips voor meer veerkracht

We leven in een tijd waar iedereen het pittig heeft, de één misschien iets meer dan de ander, maar we hebben het best zwaar. Natuurlijk mag dat ook, maar probeer ook te kijken naar wat wel mogelijk is. Probeer de positieve lichtpuntjes te blijven zien en wees gemotiveerd om je leven weer beter te maken dan dat het nu momenteel is. Wij geven je 3 handige tips voor meer veerkracht en hopen jou zo wat meer inzichten te geven naar een positief leven. Lees je mee?

Het kan altijd erger

Misschien een cliché, maar het kan altijd erger dan dat jouw leven nu is. Probeer dat te onthouden. Zelfs als je door een diep dal gaat, dan is er nog steeds iemand die een heftiger leven heeft gehad dan jij. Het is natuurlijk geen wedstrijd, maar soms helpt het om dit te denken en het in perspectief te brengen. Het is niet voor niets dat we graag naar dramatische programma’s, soaps en reallife series kijken. Vergeleken met hun valt ons leven dan reuze mee.

Het is natuurlijk heftig als je nog niet veel hebt meegemaakt en je rugzak nog niet zo vol zit, dan kan het overweldigend zijn en voelen alsof je stikt in de ellende. Maar ook dan kun je er doorheen komen. Huil flink, wordt boos en sla met kussens, ga lekker even buiten sporten of bel met lieve mensen in je omgeving. Je komt er doorheen echt! Daarnaast kan iemand met een linke rugzak die nu opnieuw een flinke tegenslag te voortduren krijgt, het echt even niet meer zien zitten. Ook dan is het belangrijk om hulp te zoeken als je het echt even niet meer weet. Weet dat je niet de enige bent en dat je je niet hoeft te schamen voor het vragen van hulp door bijvoorbeeld een psycholoog in Rotterdam of in jouw eigen woonplaats in deze uitdagende en moeizame tijd. 

Denk in oplossingen

Het is belangrijk om te blijven denken in oplossingen. Zo ben ik eens heel het winkelcentrum doorgelopen en heb ik in elke winkel gevraagd of ze personeel zochten toen ik geen baan had. Ook ben ik eens na een slechte relatie na het samenwonen weer terug gegaan naar mijn ouders. Soms moet je even een stap terug doen, het opnieuw overzien en een nieuw plan maken. Denk in oplossingen en blijf niet te lang hangen in het probleem. Mocht je hulp nodig hebben, vraag deze dan om je verder te helpen. Soms lijkt het leven heel erg heftig tijdens een vreselijke periode, maar als je er eenmaal uit bent of denkt in oplossingen dan begin je te zien hoe mooi het leven kan zijn. Hou vol!

Liefde overwint alles

Wraak en boosheid kosten heel veel energie, richt je liever op de liefde en positiviteit. Wat je geeft krijg je ook vaak terug van een ander. Ik kan echt genieten om iets voor een ander te doen, zelfs iemand die ik maar vaag ken. Ik geniet daarvan en krijg dan ook een goed gevoel dat ik de ander blij hebt gemaakt. Richt je op het positieve en ondanks dat het nog steeds zwaar en heftig kan zijn, staat er aan het einde ook voor jou een regenboog te wachten 😉 Uiteindelijk overwint liefde alles!

Hoe ga jij om met tegenslagen? Lukt het om positief te blijven?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment