` MIND: 5 Dingen die je nog niet wist als je een extraverte introvert bent! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?



MIND: 5 Dingen die je nog niet wist als je een extraverte introvert bent!

Eigenlijk ben je als extraverte introvert het beste van twee werelden. Je kunt goed alleen zijn, maar geniet ook van het erop uit gaan met vrienden. Je kunt goed alleen zijn, maar bent niet graag eenzaam. Je houd van gezelligheid, maar te veel drukte breekt je op. Zo kun je goede vriendinnen even een poosje niet zien en daarna weer intensief zien en met ze optrekken. Eigenlijk zit je in het grijze gebied, maar dat is verre van saai. Wij vertellen je 5 dingen die je nog niet wist als je een extraverte introvert bent, lees je mee? 

Je kunt heel goed alleen zijn

Je vind niets fijner dan even lekker in je eentje te zijn. Genieten van een spannende serie, een goed boek, een beauty momentje of gewoon even helemaal niets! Jij bent er heel goed in en bent dan zeker niet eenzaam. Als het te lang duurt voordat je weer sociaal contact hebt, kun je wel eenzaam worden, maar jij trekt op tijd aan de bel en gaat er dan lekker op uit met een vriendin. Het liefste geniet je van 1-op-1 contacten en vermijd je drukke groepen of grote events. Dat was vroeger leuk, maar nu je gesetteld bent en eventueel een gezin hebt, krijg je hier alleen maar meer paniek van.

Praten is fijn, luisteren nog beter!

Je vindt het fijn om met anderen te praten, of dit nu gaat om smaltalk of de wat zwaardere gesprekken. Je vindt het fijn om met anderen te communiceren. Zelf wordt je het meest blij van een diepgaand goed gesprek met iemand die je al langer kent. Maar ook iemand die je pas kent wil je graag leren kennen. Praten vind je fijn, maar het meest geniet jij van luisteren. Je kunt goed luisteren en dat kan niet iedereen zeggen. Jij pakt snel signalen op en weet meteen of iemand een goede of slechte dag heeft en hoort tussen het gesprek door vaak wat iemand nodig heeft of de emoties die hierbij horen. Zeggen wat jij vind en waarom vind je ook fijn, maar doe je vaker bij mensen die je al langer kent. 

Je tijd is kostbaar

Dit wil zeggen, voordat je iets gaat doen of dit nu met het gezin is, met je geliefde of een goede vriend of vriendin, je hebt voorbereiding nodig. Je bent zeker af en toe impulsief, maar leeft er wel naar toe. Je gaat niet op pad zonder wat extra energie en neemt na leuke uitjes ook weer even de rust om in je bubble te zitten en bij te komen. De meeste mensen denken ook dat je een extrovert bent, maar je vind het fijn om zowel af en toe op de voorgrond te staan als op de achtergrond.

Je kunt je makkelijk aanpassen zonder veel moeite

Je kunt je in elke situatie makkelijk aanpassen en kunt goed communiceren met allerlei soorten mensen en bent dus makkelijk in omgang en spontaan in het maken van contact. Maar bij mensen die heel ver van je af staan met karakter heb je hier wel meer moeite mee en kost het je ook veel energie. Je gaat dan ook niet te vaak om met mensen je je energie kosten in plaats van geven en mocht dit wel zo zijn dan heb je zeker even tijd nodig om op te laden.

Je bent een tikkeltje impulsief

Zo kun je helemaal uit je dak gaan op goede muziek, maar ook meteen weg gaan op een feest als je het niet meer leuk vindt. Je kunt ineens afspreken met die goede vriendin, maar erna wel met een dekentje op de bank een dag bijkomen van de drukte. Je kunt heerlijk gaan shoppen, maar na 2 uur het weer helemaal zat zijn en naar huis willen vanwege de drukte. Je gaat liever niet met openbaar vervoer, in de auto heb je alle rust om bij te komen en te luisteren naar de muziek die je wilt. Je stopt ook geen energie in anderen die niet het beste met je voor hebben en zoekt bewust naar dingen die je energie en rust geven na een drukke (werk)periode.

Herken jij jezelf hierin? Laat het ons hieronder even weten!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 1

  • Avatar
    reply

    Miranda

    20 augustus 2020

    OMG!!! Dit gaat over mij!!! Super leuk ?

Post a Comment