Wat is er nu leuker als je iets voor anderen kunt betekenen tijdens de decembermaand?! Er zijn deze maand veel mensen die worstelen met depressie, eenzaamheid, ziekte, armoede en hoe fijn is het om hier bij stil te staan en echt iets voor anderen te betekenen. Wij geven je 5 handige tips om zelf aan de slag te gaan en geloof ons, de dankbaarheid en liefde die ervoor terug krijgt is onbeschrijfelijk, dus stroop die mouwen maar op!

Een kaartje of een bezoek

Wat is er nu leuker om een lief kaartje te geven aan zowel dierbare of eenzame ouderen? Of nog beter breng eens een bezoekje aan het bejaardentehuis (ze hebben daar iedere dag wel een koffie momentje met veel mensen in een openbare ruimte) en maak een praatje of ga langs bij diegene die in hun kamer blijven zitten omdat ze geen familie hebben die langskomt. 

Geef een presentje

Pas had mijn buurvrouw een nieuwe keuken en ik heb toen een leuk pakketje met spulletjes aan haar cadeau gedaan en ze vond het geweldig! Het hoeft niet groot te zijn en kan zoveel voor iemand betekenen. Ook waren er eens 2 jongens bij de kassa die met de bon van lege flessen wilden betalen, maar die bleek al oud. Toen heb ik gezegd dat ze het van mij mochten hebben. Ik vind geven het leukste wat er is en ik wordt er zelf nog gelukkiger van! Dus verras eens iemand die het bijvoorbeeld helemaal niet verwacht! 

Help als vrijwilliger

In de drukke decembermaand kunnen hulporganisatie zoals bijvoorbeeld “De Voedselbank” wel wat extra hulp gebruiken. Of misschien kun je helpen met een maaltijd uit te delen bij het Leger des Heils. Durf te vragen en de dankbaarheid voor je inzet is onbetaalbaar.

Maak “echt” contact

Kijk om je heen met boodschappen doen, maak een praatje, help iemand met de boodschappen inladen, ga naast iemand op een bankje zitten bij het park. Mensen genieten van oprechte en “echte” aandacht, dat is niet in cadeaus uit te drukken en hun hart vult zich met liefde als ze hun verhaal even bij jou kwijt kunnen. Of net even geholpen zijn met wat “echte”‘ hulp en aandacht.

Zorg voor elkaar

Kijk deze maand een beetje naar elkaar uit, omarm goede vrienden en familie en lieve naasten om je heen. Stel je hart open en ook al vind je de feestdagen (dit jaar) minder leuk of vier je helemaal geen kerst, probeer wel die gedachte van dankbaarheid, liefde en “echt”‘ contact open te houden en vergeet onderweg niet te genieten!

Deel deze post!