` MIND: 5 tips om te oefenen met zelfliefde tijdens de feestdagen - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: 5 tips om te oefenen met zelfliefde tijdens de feestdagen

De feestdagen: lange tijd voelde ik er weerstand tegen. Het kon het voor mij niet snel genoeg weer 1 januari zijn. Met tegenzin, veel gemopper en stress sleepte ik mij de feestdagen door. Want: deadlines op werk, stress thuis (lees: boom kopen, huis en boom versieren, cadeautjes kopen, eten maken, extra sporten om die extra calorieën te verbranden…en ga zo maar door.) Elk jaar voelde januari als een overwinning. Yes, i’ve survived!

Dit jaar is het anders. Toen ik mezelf er afgelopen week op betrapte dat ik blij meezong met kerstliedjes op de radio, enthousiast alvast een aantal heerlijke kerstrecepten opzocht en relaxt de winkels afstruinde naar cadeautjes, vroeg ik mezelf verbaasd af wat er met mijn – ik-haat-de-feestdagen-mood- was gebeurd. Ik kon maar 1 conclusie trekken: Mijn houding is veranderd. Sinds dit jaar gun ik het mezelf om bewust en vanuit rust te genieten. Om de feestdagen werkelijk te ervaren en het positieve eruit te halen. En daarbovenop zie ik het als een maand waarin ik extra kan oefenen met zelfliefde. En dat kun jij ook! Hoe? Dat deel ik in dit blog!

Het hoeft niet perfect

Nee, het hoeft niet perfect! Laat het ideaalbeeld maar los. Het is oké als je geen vijf gangen diner serveert, als de kerstboom scheef staat, of als je huis er niet uitzien zoals in de kerstfilms. Het is oké, helemaal zoals het is! Ontspan en probeer dit jaar te zien wat er wel goed is. Je doet je best en dat is al meer dan genoeg voor de mensen die echt van jou houden!

 

Wees aanwezig

Echt aanwezig zijn, dat is vaak nog een uitdaging. Je bent er wel, maar in je gedachten ben je misschien aan het denken over wat je nog moet doen, over wat anderen van je outfit vinden, of je wel alles in huis hebt gehaald voor het diner van morgen…..En voor je het weet zijn de feestdagen alweer voorbij zonder dat je echt genoten hebt.

Probeer dit jaar echt aanwezig te zijn. Mindfull; zowel in de voorbereiding van de feestdagen, als op de dagen zelf. Proef elke hap, geniet van het gezelschap en de gezelligheid. Dwaal je toch af naar alles wat je nog moet doen van jezelf? Haal dan diep adem, glimlach en focus op wat je hoort, ziet, proeft en ruikt in dat moment.

 

Vind balans

Je kent vast wel mensen die elke jaar op 1 januari op dieet gaan, en zich voor die tijd extreem laten gaan. Misschien doe jij dat zelf ook. Want je denkt “Nu kan het nog, op 1 januari mag ik dit niet meer eten”. Je propt rond de feestdagen zoveel mogelijk naar binnen, zonder echt te genieten. Of het kan ook andersom; je moet en zal slank blijven tijdens de feestdagen. Je berekent elke calorie die je binnen krijgt, slaat het heerlijke toetje over en moet perse 2 uur op de crosstrainer staan om de calorieën te verbranden.

Zou het niet veel fijner zijn als je dit jaar kiest voor balans? Daarmee bedoel ik dat je jezelf gunt om bewust van iets lekkers te genieten, in gezonde porties. En dat je in plaats van 2 uur sporten, bijvoorbeeld een fijne wandeling maakt met vrienden of familie? Het is niet alles of niets; er is ook een middenweg. En heus, je wordt niet ineens een paar kilo zwaarder door een toetje met kerst, of een oliebol met oud en nieuw! 

 

Focus op jezelf

Ik weet het, je wilt dat anderen happy zijn, genieten, het eten lekker vinden, je mooi eruit vinden zien en plezier hebben. En in die focus op anderen vergeet je wellicht jezelf. Been there, done that. Laten we dit jaar ook eens focussen op onszelf; mag je van jezelf ook genieten, plezier maken en je goed voelen tijdens de feestdagen? Vraag jezelf tijdens de feestdagen regelmatig af; hoe voel ik me nu? En wat heb ik nu nodig om zelf ook te kunnen genieten? Gun jezelf dat, als kerstcadeautje voor jezelf!

 

Wees extra lief voor jezelf

Zie het eind van het jaar als een moment om jezelf extra goed te verzorgen, zodat je niet uitgeput maar juist met energie het nieuwe jaar kunt beginnen. Plan een extra dagje spa, ga naar de kapper, verwen jezelf met me-time. Verwarm jezelf met een kop thee, een warme kruik en lees eindelijk dat boek. Het is helemaal oké om tussen alle sociale gezelligheid door even nee te zeggen en jezelf terug te trekken om weer tot jezelf te komen.

Hoe ga jij dit jaar extra lief voor jezelf zijn tijdens de feestdagen? En heb je nog tips voor andere vrouwen? 

Mijn missie is om de zelfliefde en het zelfvertrouwen van vrouwen te vergroten en hen te inspireren om Prouly Imperfect zichzelf te zijn, zodat alle vrouwen een leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen. Voor een leven met meer geluk, succes en vervulling!

Post a Comment