Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: 5 Tips om van Blue Monday een Happy Monday te maken!

O jee, daar is ie weer. Blue Monday. HELP! Get it away from me!!!! Zou dit nou echt de maandagste maandag van alle maandagen zijn? Voelen we onszelf echt depressiever en neerslachtiger vandaag? Wordt het ons alleen maar aangepraat en gaan we ons ernaar gedragen? Wat het ook is, maandagen zijn sowieso niet echt mijn “ding”. Dus, om deze dag een beetje dragelijker te maken geef ik jullie hierbij 5 tips die je kunt toepassen zodat je aan het einde van de dag kunt zeggen “dit was een top dag!”

Eigenlijk zouden we gewoon altijd leuke dingen voor onszelf moeten doen, maar zo zitten we niet in elkaar. Mensen geven van nature namelijk veel liever dan dat ze ontvangen. Maar vandaag, op Blue Monday, gaan we alles voor onszelf doen, gewoon omdat het kan.

  1. Maak werk van jezelf in de ochtend. Neem de tijd, sta iets eerder op. Hierdoor heb je tijd om een lekker ontbijt voor jezelf te maken, jezelf te pamperen onder de douche en je leukste outfit uit te zoeken. Zo begin je de dag al helemaal fijn.
  2. Gun jezelf vandaag dat ene lekkere taartje of iets anders lekkers wat je normaal gesproken noooooit op een maandag zou nemen. Ga langs de bakker en geniet op een rustig moment van iedere hap die je neemt. Geloof me, niets zo zo lekker smaken dan dat gebakje.
  3. Loop vandaag met een rechte rug en je hoofd omhoog. Kijk bewust de wereld in. Moet je eens proberen, het geeft je heel veel kracht en zelfverzekerdheid. Je zult zien dat de mensen die je tegenkomt heel goed op je gaan reageren als je op deze manier de wereld in loopt/kijkt.
  4. Nu je toch met je hoofd in de lucht loopt en zelfverzekerd de wereld in kijkt, zeg de mensen die je tegenkomt gedag. Geef ze een lach, een knikje. Maak connectie. Dit geeft mij altijd zo’n goed gevoel. Moet je deze dag werken, geef mensen die je tegenkomt of helpt een compliment. “wat ruik je lekker”, ¨ Gave oorbellen heb je in”, “Lekker bezig vandaag zeg, top”. Het zijn de kleine dingen die het hem doen.
  5. En dan kom je na een dag werken thuis. of je komt thuis van wat je dan ook gedaan hebt. Eindig je dag zoals je hem bent begonnen, met rust. Geef jezelf de tijd om heerlijk voor jezelf of je gezin te koken. Eet dit op in rust. Doe de rest van de avond iets voor jezelf. Kijk die film die je al graag wilde zien, laat het bad vollopen, kruip op de bank met een goed boek, luister naar goede muziek. Zolang jij er blij van wordt, dan is het allemaal goed.

Voor je het weet is “Blue Monday” weer voorbij, en is het gewoon weer dinsdag. En is deze dinsdag ook blue tuesday voor jou, pas gewoon weer opnieuw alle bovenstaande stappen toe. Wat zou jij doen op een dag zoals deze om hem een beetje vrolijker te maken? Laat het hieronder achter in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .