` MIND: 5 Handige tips om jezelf nu écht op de eerste plek te zetten! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: 5 Handige tips om jezelf nu écht op de eerste plek te zetten!

Je springt je bed uit, kleed je jezelf aan en daarna de kids, hup eten maken voor hun en naar school brengen. Daarna even snel een banaan en sporten, boodschappen doen, schoonmaken in huis, eten voorbereiden, werken en lunchen achter de computer. Dit was mijn leven totdat ik tot voor kort weer teruggeroepen werd door mijn lichaam. Mijn lichaam vertelde mij dat ik het nu echt anders moest gaan aanpakken, anders zou hij het niet lang meer volhouden. We zijn allemaal zo gewend om goed voor anderen te zorgen, dat we onszelf helemaal vergeten. Dat het anders moet en kan heb ik zelf ondervonden en daarom deel ik handige tips met jou!

Start de dag op jouw manier!

Vaak begint de dag al met veel chaos en loopt je hoofd al snel vol met zaken die je allemaal vanaf nog moet doen. Help! Probeer eens een uur eerder op te staan voor jezelf en de tijd maken om rustig wakker te worden, te rekken en strekken, te mediteren en na te denken waar je die dag allemaal dankbaar voor bent. Start met een mooie intentie en sta rustig op met het geluid van de natuur, bij kids is dit natuurlijk iets lastiger. Maar probeer toch de focus te vinden en lees anders eens het boek “Morning Medicine” van Angélique Heijligers.

Ontspanning is een must

Ik ben iemand die het heel lastig vindt om ontspanning te vinden in het dagelijks leven, maar zodra ik eenmaal even ga liggen en de rust voel kan ik hier ook enorm van genieten. Pak jouw rustmoment, neem een powernap, ga even wandelen in de natuur, lees een ontspannen boek of ga even lekker in bad. Ontspanning is voor iedereen anders, maar plan iedere dag zo’n moment in waarbij je even heerlijk tot rust komt. Het hoeft niet persé lang, maar het is wel noodzakelijk! Anders krijg je op den duur echt last van lichamelijke klachten of chronische stress.

Verdeel je energie

Probeer bij drukke volle dagen niet ook nog eens 2 keer te gaan sporten en als je weinig energie hebt is het fijn als je een luisterend oor kunt bieden bij vrienden of vriendinnen, maar als dat je tegelijkertijd ook weer veel energie kost omdat je het mee naar huis neemt en nog meer energie van jouw gebruikt dan is dat niet zo handig op dat moment. Probeer af te weten waar jij energie van krijgt en wat jouw energie kost en schrijf deze dingen eens op en weeg ze tegenover elkaar af, zo kun je zien of je goed bezig bent of niet.

Plan tijd voor jezelf of sociale contacten in

Het is belangrijk soms even energie op te doen in een andere omgeving. Vooral als je in een andere omgeving even meer rust krijgt, denk dan bijvoorbeeld aan het strand een in het bos. Plan met je liefde een heerlijke weekendje weg en mocht je dat financieel niet kunnen veroorloven, breng de kids dan even bij je ouders of vrienden om zo even nader tot elkaar te komen. Dit geldt ook voor andere sociale contacten, ik ga regelmatig met een goede vriendin lekker naar de film of ergens wat drinken om even bij te kletsen. Maar dit kun je ook jezelf gunnen, boek eens die heerlijke massage of ga een dagje naar de sauna, in je eentje of met iemand samen. Een leuke vakantie met de kids kan ook ontspannend zijn voor heel het gezin. Mocht je vrijgezel zijn, ga er dan eens op uit en wie weet ontmoet je weer leuke nieuwe mensen of misschien wel je nieuwe liefde.

Zorg eerst voor jezelf en dan voor een ander

Het klinkt wellicht egoïstisch, maar dit is het totaal niet! Dat heb ik zelf ondervonden en het is belangrijk om voedzaam te eten, je ontspanning te pakken, af en toe heerlijk te bewegen of te sporten en soms even helemaal ergens anders te zijn. Je zult merken dat als je goed voor jezelf zorgt op alle gebieden dit ook zijn vruchten afwerpt. De mensen om je heen waarderen je meer en vinden het nog fijner om bij jou te zijn, je straalt energie en eigenliefde uit en als je echt van jezelf houd dan zullen andere dit ook doen. Kortom; Zet jezelf op de eerste plek!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment