` MIND: 5 x Het verhaal achter de tattoo - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: 5 x Het verhaal achter de tattoo

Niet veel vrouwen hebben een tattoo, maar de vrouwen met 1 of meerdere tattoo hebben deze vaak met een bijzonder verhaal, een prachtige gedachte of bewust gekozen om een moeilijke periode af te sluiten. Wij mochten 5 prachtige vrouwen vragen naar hun bijzondere tattoo en het verhaal erachter, lees je mee?

Maaike

Drie jaar geleden overleed mijn oma. Wij hadden een ontzettend goede band, ik bezocht haar iedere week en we belden dagelijks met elkaar. (ze woonde nog zelfstandig thuis) We hadden iets bijzonders samen. Ik heb heel veel van haar geleerd en ze kende mij door en door. 

Ze wist dat ik een tattoo wilde met haar initialen. Helaas heeft ze deze nooit kunnen zien. Nadat ze overleed heb ik haar initialen L.A. op mijn pols laten zetten. Maar niet zomaar in een lettertype, maar in het handschrift van mijn oma. 

Ik kreeg ieder jaar met mijn verjaardag een verjaardagskaart met daarop een lieve tekst of een mooi gedichtje. Ik heb uit deze kaarten de letters L.A. overgetrokken en zo gebruikt voor mijn tattoo.

Hanneleen

Op mijn rechterarm staat ‘breathe’. Heel fijntjes en klein maar met een hele grote lading en een dubbele betekenis. Breathe is allereerst de naam van het nummer waardoor ik merkte dat ik hooggevoelig ben en dat dat me zoveel moois geeft. Ten tweede is het een reminder, een hulpwoord dat ademen soms de enige oplossing is en hetgene waar je je aan vast kan houden. Ik ben door veel depressies heen geweest de laatste jaren en heb met mijn leeftijd van 19 al best wat achter de rug. Breathe is het woord dat mij helpt bij paniekaanvallen, terugvallen en nachtmerries. Ademen tot je erdoor heen bent, wanneer je niks anders meer kan, is het blijven leven het sterkste wat je kan doen.

Mirte

Doordat ik in mijn jeugd zeer ernstig getraumatiseerd ben, heb ik DIS/ dissociatieve identiteitsstoornis ontwikkeld. Dit houdt in dat ik meerdere persoonlijkheidsdelen in me heb. Omdat Ieder deel is ontstaan door een of meerdere trauma’s heb ik heel lang gevochten tegen mijn persoonlijkheden. Nadat  ik getrouwd was met Ingrid was ik heel bang dat zij mij zou verlaten wanneer ze erachter zou komen dat ik DIS had.
Ik dacht dat ik alle persoonlijkheden kon verbergen. Jaren later nadat onze kinderen waren geboren, heb ik het haar pas verteld. Ik kwam erachter dat ze altijd al had geweten ik DIS heb, alleen had het voor haar nog geen naam. Ingrid accepteerde mij en al mijn persoonlijkheden zoals we zijn.Voor mij was dit het begin van een lange en moeizame weg naar acceptatie. Inmiddels ben ik zover dat ik kan zeggen:

Thanks to all children who live inside, we were able to survive the past

Rondom de tekst staan 22 bloesembloemen, deze symboliseren de 22 persoonlijkheden die ik in me heb. Ook zijn er nog een aantal losse blaadjes, deze staan symbool voor onbekende persoonlijkheden.

Vicky

Mijn naam is Vicky Ruitenbach, ik ben 31 jaar en kom uit Rijnsburg. De bloemen op mijn been staan voor alle kinderen die ik verloren ben tijdens zwangerschappen. En de tekst boven op mijn been is van Kane’s  Damn Those Eyes. Om mijn kinderen bij me te houden heb ik ze in mijn lievelingsbloemen laten vereeuwigen op mijn lichaam! 

Rayette

In 2016 heb ik mijn eerste tattoo laten zetten samen met mijn beste vriendinnetje. Onze moeders zijn vriendinnen geworden tijdens de zwangerschap en zo kon het bijna niet anders dat wij ook vriendinnen werden. Niemand had verwacht dat wij zulke goede vriendinnen zouden worden. Zeker de laatste jaren op de basisschool en de middelbare school zijn wij niet altijd samen geweest. Alleen als er wat gebeurd was, bv het overlijden van mijn opa, was zij er altijd voor mij. Nu nog steeds hebben wij bijna dagelijks contact. Ik zit momenteel in Ibiza en zij in NL. Wij zijn totaal anders maar dat maakt de vriendschap nog mooier.

Daarnaast heb ik nog twee tattoos. De maancyclus en de tekst Our Connection. De laatste heb ik gezet na het overlijden van mijn oma, omdat onze band echt heel sterk was. Ik mis haar elke dag maar weet dat ze bij mij is. Later heb ik de maan eronder laten zetten, omdat ook dit een teken van haar is. De maan geeft mij kracht en mijn oma zong vroeger altijd het nummer van maantje tuurt maantje gluurt.

Heb jij ook een bijzondere tattoo? Of wil je jouw persoonlijke verhaal met ons delen? Mail dan gerust naar info@boostyourhealth.nl

Post a Comment