Niet iedereen vindt de wintermaanden zo fijn als dat ik ze vind. Persoonlijk kan ik enorm genieten van de korte donkere dagen, de kou en ja…zelfs de kletterende regen (als ik binnen zit). Maar natuurlijk kan ik ook begrijpen dat je er juist het tegenovergestelde gevoel van krijgt. Gelukkig zijn er genoeg kleine dingen die je kunt doen om die blues de deur te wijzen. In dit artikel geef ik je 8 handige tips die jouw op weg kunnen helpen. Lees je mee?

  1. Lachen lachen lachen. Als je dit blijft doen, dan blijft ook dat gelukshormoontje vrij komen. Lachen zorgt voor minder stress en het verlaagt de bloeddruk. Bel dus geregeld die vriendin die je flink aan het lachen maakt of, kijk bijvoorbeeld naar een grappige film.
  2. Slaap is altijd al belangrijk, maar in de winter nog veel meer. Regelmaat is essentieel. Dus ga op een vaste tijd naar bed, blijf niet te lang snoozen in de ochtend (hoe lekker dit ook is) en merk je dat je overdag ineens wordt overvallen door slaap doe dan een powernap van maximaal 1 uur.
  3. Vrolijke kleuren doen het altijd goed in de winter, want waarom zou je je hullen in alleen maar donkere kleuren. Je humeur krijgt van een goede kleur direct een boost. Dus draag een toffe blazer in bijvoorbeeld roze of lak je nagels in een suikerspin kleurtje.
  4. Dance it out. Als ik persoonlijk naar mezelf kijk word ik zo blij van dansen. En dan vooral op het foute uur. Even helemaal los op happy hardcore, Vengaboys of Britney Spears. Instant humeur booster.
  5. Koffieliefhebbers opgelet! Onderzoekers van Harvard University volgden tien jaar lang de gezondheid van vijftigduizend Amerikaanse vrouwelijke verpleegkundigen. Uit dit onderzoek is gebleken dat bij de vrouwen die 4 of meer koppen koffie per dag dronken depressie 20 % minder voorkwam.
  6. Als je denkt aan de zomer, waar denk je dan aan? Ik denk aan frisse geuren en smaken. Soms moet je jezelf gewoon een beetje in de maling nemen. Begin de ochtend met een lekkere tropische smoothie en eet bijvoorbeeld in de avond een bolletje citroensorbetijs. Heerlijk!
  7. Zorg voor voldoende frisse lucht. Het is verleidelijk om in de winter binnen te blijven zitten met de ramen en gordijnen dicht, verwarming en kaarsjes aan. Maar dit is niet enorm bevorderlijk voor je gemoedstoestand. Gooi dus geregeld je balkon of tuindeur open en zet je ramen op de kierstand. Laat de zon naar binnen en geniet van het licht in je woning, dit zal je goed doen.
  8. En over frisse lucht gesproken; ga naar buiten! Plan een gezellige wandeldate met een vriendin of ga met je lief de natuur in. Heb je een hond dan zijn er zoveel mooie plekken waar je fantastisch kunt wandelen, kies steeds een andere plek en omgeving. Vind je buiten wandelen nou “doelloos” dan is er vast een buurman/vrouw heel blij als je hem/haar hond eens voor een wandeling mee naar buiten neemt. Met een hond is de wandeling niet alleen veel leuker, maar je ontmoet er ook leuke mensen door, en een praatje op zijn tijd doet het altijd goed voor je humeur.
Wat doe jij om de winterblues buiten de deur te houden? Deel het met ons in de reacties hieronder, misschien zit dé toptip er wel tussen!
Deel deze post!