Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Begin de dag met een positieve intentie

Met het verkeerde bed uit bed stappen. Dat heeft iedereen wel eens. Vervelender kan natuurlijk niet, maar wat als je de dag eens anders begint dan normaal? Namelijk het stellen van positieve voornemens voor die dag. In het Engels wordt dit beschreven als: setting positive intentions for the day. Doe jij het al? Ik zal de voordelen hiervan op een rijtje zetten voor je!

We kennen allemaal wel de goede voornemens die aan het einde van ieder jaar weer worden gemaakt en waar meer dan de helft van de mensen zich er vervolgens niet aan houdt. Toch kun je het anders doen door aan het begin van je dag, meteen na het opstaan, een positieve mindset te vormen voor die dag. Dit kan van alles zijn maar het is natuurlijk de bedoeling dat het een positieve doel is die je wilt halen voor die dag of juist een dankbare uiting. Als je dit iedere dag doet merk je vanzelf dat je de dag beter en positiever begint. Het creëren van dagelijkse positieve intenties geeft betekenis aan je dag, je werkt ergens naartoe, het werkt motiverend en geeft persoonlijke kracht. Zelf doe ik dit nog niet genoeg en mijn doel is dan ook uiteindelijk om dit in mijn dagelijkse routine mee te nemen en te kijken wat voor effect dit heeft op mijn stemming.

De voordelen op een rijtje:

  1. Intenties kunnen van alles zijn. Een intentie die je maakt is persoonlijk en voor ieder weer verschillend. Een paar voorbeelden van intenties: ik ben dankbaar voor alle kleine dingen in mijn leven, ik sta open voor nieuwe informatie en leer van anderen, ik zet vandaag negatieve gedachtes om in positieve.
  2. Het geeft je rust en rust in je hoofd. Vooral door het opschrijven van je intenties in een notitieboekje. Het laat duidelijk zien wat je deze dag wilt bereiken of juist waar je dankbaar voor bent en door dit van je af te schrijven voel je je ook weer wat lichter.
  3. Het schrijven van intenties maakt je productiever en je werkt meer naar het doel toe wat je wilt behalen.
  4. Het beginnen van de dag met een positieve intentie geeft je ook een positieve houding en kijk op de dag en dit zorgt weer voor nieuwe energie.
  5. Uiteindelijk zorgt het na een tijdje voor meer zelfvertrouwen in jezelf omdat je meer waarde hecht aan de dingen om je heen en hier beter mee kunt omgaan. Je hebt als het ware meer controle over jouw leven.

Ga jij ook proberen jouw dag te beginnen met een positieve intentie? Je kunt dit trouwens al een avond van te voren voor jezelf opschrijven of natuurlijk op de dag zelf meteen na het opstaan. Je zult merken dat het dagelijks schrijven van positieve intenties je kijk op het leven doet veranderen en je positiever en productiever in het leven staat!

Hi! Mijn naam is Laura D'Agata en ik ben 23 jaar. Sinds de zomervakantie van 2017 ben ik 100% plantaardig gaan eten en dit bevalt mij tot nu toe prima! Ik ben al jaren bezig met en geïnteresseerd in voeding en dat is de laatste jaren alleen maar toegenomen. In mijn vrije tijd sport ik graag en probeer ik zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar gestart met mijn eigen blog ''The Fit and Green Diary'' en hier plaats ik zo'n twee keer per week wat leuks op wat betreft vegan recepten, sport en leuke vegan hotspots. Mijn ideale baan? Reizen voor mijn werk, verschillende landen bezoeken en mij in die landen verdiepen in de plantaardige levensstijl en hier uiteraard artikels over schrijven!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .