` MIND: Boost jouw vertrouwen met deze 6 simpele uitdrukkingen - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Boost jouw vertrouwen met deze 6 simpele uitdrukkingen

Met overtuiging spreken is niet voor iedereen makkelijk. De juiste woorden vinden om je idee te verkopen is voor de meesten van ons best lastig. Of je nu voor een klant pitcht, een presentatie geeft voor een groep of een punt wil maken in een discussie.  Je wilt laten zien dat je in jezelf gelooft en in wat je te vertellen hebt. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan! Deze simpele korte uitdrukkingen zullen je helpen om zelfverzekerd over te komen. Lees verder als jij met zelfvertrouwen een gesprek wilt voeren en wordt in no time een powervrouw!

Ik geloof erin

De simpelste en de meest krachtige manier om te laten zien dat je achter een idee of project staat, is de uitdrukking: “Ik geloof erin.”
Bijvoorbeeld, ik zou kunnen zeggen: “Ik geloof erin dat we hiermee enorme marktkansen creëeren. ”Ik geloof erin” is een veel sterker woord dan het soortgelijke woord wat vaak gebruikt wordt: “Ik denk.” Bijvoorbeeld: “Ik denk dat dit een goed idee zou zijn.”
“Ik denk” geeft de indruk dat die persoon er niet zeker over is. Maar “ik geloof erin” is echt een overtuigende verklaring.

Ik weet dat

Een andere ‘confidence booster’ is de uitdrukking “Ik weet”. Stel je stuurt een team aan en iemand reageert met: “Ik weet niet zeker of ik deze rapportage op tijd af kan hebben voor jou.” Als teamleider kun je aanmoedigend reageren met: “Ik weet dat jij dit kunt”, of “Ik weet dat jij je best gaat doen.” Wanneer ik met mijn personal trainer aan het trainen ben en hij geeft me een nieuwe veel eisende oefening. Ik reageer daarop: “ik weet niet zeker of ik dit ga kunnen hoor.” De trainer kan dan reageren met: “Ik weet dat jij dit kan!” Dit geeft mij weer het vertrouwen om in mezelf te geloven!

Ik ben overtuigd

Wanneer jij iemand hoort zeggen: “Ik ben ervan overtuigd dat dit plan slaagt”, dan ga je aandachtig luisteren en ben je geneigd het voorstel serieuzer te nemen dan als diegene alleen zou zeggen: “Dit plan zou kunnen lukken” De woorden “ik ben overtuigd” voorzien je van een natuurlijke manier om je punt of initiatief te pitchen.

Ik verzeker je

Het gebruik van: “Ik verzeker je” laat ook jouw overtuiging meteen zien. Zinnen als, “Ik verzeker je dat dit gaat verkopen” of “Ik verzeker je dat wij dit waar gaan maken”, zijn echte ‘confidence builders’. Maar zelf als je niet zeker zou zijn van iets, dan kun je zeggen: “Ik verzeker je dat we het juiste besluit zullen nemen.”

Ik voorzie

Met deze uitdrukking ben je in staat om je publiek van het heden naar de toekomst mee te nemen. Als je bijvoorbeeld een review doet van iemand zijn functioneren, dan kun je zeggen, “Ik voorzie een goede carrièrekans voor jou.” Je kunt deze zin ook gebruiken wanneer je praat over een toekomstig project of programma: “Ik voorzie met dit programma veel nieuwe klanten.” Dit soort taal laat dus zien dat je volledig achter een toekomstige realiteit staat. Je bent in staat om het grotere plaatje met perspectief te bekijken.

Ik snap het

Deze laatste uitdrukking is meer informeel, maar het heeft dezelfde impact als de andere zinnen. Wanneer iemand “Ik snap het” tegen je zegt, dan laten ze je merken dat ze je gehoord en begrepen hebben en geloven wat je zegt. “Ik snap het” is een krachtige respons, omdat het jou als spreker verzekert dat jouw punt is opgemerkt bij de luisteraars. 

Met deze 6 makkelijk te gebruiken uitdrukkingen geef je zonder moeite een voorproefje van jouw overtuigingen. Dus probeer het eens uit en je zult merken dat anderen positief op jou zullen reageren en ook echt wat van je aannemen.

Mijn naam is Brigitte Hermelijn wonend in Amsterdam en heb als doel zoveel mensen te inspireren met mijn blogs over health en lifestyle. Momenteel werk ik in de beauty branche. Daarnaast ben ik actief in sport en voeding en ben op spirituele ontdekkingstocht. Het geeft me groot plezier om op deze manier verbonden met jullie te zijn en dat ik mijn ervaringen vanuit mijn perspectief kan delen.

Post a Comment