` MIND: De kracht van visualisatie - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: De kracht van visualisatie

Heb je dat wel eens dat je bijvoorbeeld een auto of een kledingstuk of gadget hebt gekocht. En dan merk je op dat iedereen in dezelfde auto rijdt!? Daarvoor was het je helemaal niet opgevallen. Was die auto er eerst niet? Nee, de auto was er altijd al! Maar de auto was toen niet belangrijk voor je en had je geen aandacht voor die auto. Toeval? Of is er iets anders aan de hand?
De reden is dus een zeer krachtig onderdeel van je brein. Dit heet het ‘reticulair activatie systeem.’
Het zogenaamde RAS. Met dit systeem, waarover iedereen beschikt, kun je dus visualiseren. Lees hier verder hoe ook jij je doelen kunt bereiken door visualisatie en waarom het werkt.

Wat is het reticulair activatie syteem?

Het Reticulair Activatie Systeem is een systeem in je hersenen. Het werkt als een soort filter voor jouw werkelijkheid. Dit onderdeel van je brein wordt gebruikt om informatie te filteren wat in je brein komt. Biljoenen bits of informatie komen je brein binnen op elk moment in de vorm van dingen zien, horen, proeven, aanraken en ruiken. Je brein filtert letterlijk alles uit wat meer is dan 200 bits per seconde. Biljoenen bits van informatie worden uit je brein gefilterd!

De kracht is van visualisatie is zo belangrijk omdat je als het ware je brein traint waarnaar het moet zoeken, dus naar het hetgeen wat je wilt bereiken. Het meeste van wat er om ons heen gebeurt, wordt eruit gefilterd. Behalve als je er naar op zoek gaat. Daarom is het visualiseren van het bereiken van je doel zo belangrijk. Er is niets magisch aan de hand met visualisatie. En iedereen kan het toepassen.
Het staat je letterlijk toe om mensen, plaatsen, dingen en kansen om je heen naar jouw doel te brengen, omdat je brein stopt met het eruit filteren.

GPS of Google

Vergelijk het reticulair activatie systeem (RAS) met je GPS in je auto. Je geeft je bestemming door en je wordt naar de juiste bestemming geleid. Soms met een klein omleiding, zoals in het leven.

Of zie het reticulair activatie systeem als Google; de zoekmachine in je hersenen. Je geeft een zoekopdracht aan je reticulair activatie systeem. Vervolgens gaat RAS op zoek naar mogelijke antwoorden voor je.

Aandachtspunten voor visualisatie

Wat is het doel waar je aan werkt en wat wil je werkelijk bereiken? Neem ook echt een doel in gedachte wat je écht wilt. Sta niet toe om op je doel te compenseren zodat je niet teleurgesteld raakt. Probeer dit doel ook te zien alsof als je er al daadwerkelijk bent. Projecteer je doel als het ware net als in de film op je eigen filmscherm. Je wilt elke dag je eigen film zien van jouw toekomst.
Het is een pad wat je neemt. Het is niet zo dat je er van de een op de andere dag zult zijn. Daarom is het belangrijk om elke dag zeker 10 minuten aan je visualisatie te besteden.

Wat dan gebeurt is dat je brein het reticulair activatie systeem in werking zet. En mensen, dingen, plaatsen en kansen komen in je leven omdat je brein het er niet meer eruit filtert. Je gaat bijvoorbeeld de mensen zien waarmee je moet gaan netwerken, je gaat de kansen zien die jou dichterbij je doel brengen. En alles valt op zijn plek. Dat is ‘De wet van de aantrekkingskracht’.

Hoe werkt je reticulair activatie systeem?

Maak je doelen zo specifiek mogelijk. Door specifieke doelen te stellen gaan je hersenen dus op zoek naar een specifiek antwoord. 

Een andere tip is: Maak je planning voor de volgende dag al ‘s avonds. Je reticulair activatie systeem werkt ‘s nachts, wanneer jij slaapt, gewoon door. Het “zoekt” dus als het ware naar een oplossing voor jouw doelen tijdens je slaap.

Als je dit elke dag doet. Dan ga je merken dat die toekomst waarover je droomt, die doelen die je onbereikbaar achtte, dat deze een weg gaan vinden in jouw leven. Dus ga door het proces heen om elke dag even te visualiseren en sta jezelf toe om groots te dromen! 

Mijn naam is Brigitte Hermelijn wonend in Amsterdam en heb als doel zoveel mensen te inspireren met mijn blogs over health en lifestyle. Momenteel werk ik in de beauty branche. Daarnaast ben ik actief in sport en voeding en ben op spirituele ontdekkingstocht. Het geeft me groot plezier om op deze manier verbonden met jullie te zijn en dat ik mijn ervaringen vanuit mijn perspectief kan delen.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .