` MIND: De pijn van perfectie - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: De pijn van perfectie

Om mij heen zie ik vrouwen die opkomen voor body positivity en zichzelf te dik vinden, terwijl ze heel slank zijn. Ze kijken naar de perfecte plaatjes op Instagram en voelen zich verloren in hun eigen lichaam. Wanneer beseffen we nu dat niet alles op Instagram “real” is en dat sommige foto’s wel 3-5 uur lang bewerkt zijn om het perfecte plaatje te laten zien. Hoe dik moet ik mij wel niet voelen als die “in mijn ogen” perfecte vrouwen zich al te dik voelen. Hoe moeten we dit ombuigen naar positiviteit. Lees gauw verder en ik geef je handige tips om dit te verminderen!

Ik heb zware depressies gehad en wil mijn lichaam soms ook niet onder ogen komen. Maar ondanks dat ik te zwaar ben, werkt alles nog, kan ik nog lekker bewegen met mijn lichaam en bestaan er (thank god) meer leuke plussize kleren dan ooit. Toen ik maat 38 had kon ik inderdaad meer rokjes dragen, kreeg ik inderdaad meer aandacht van mensen, werd ik inderdaad vaak gelijk aangenomen op basis van uiterlijk. Maar achter dat masker ging een berg verdriet schuil. Ik voelde mij ondanks dat ik er prachtig uitzag (en nog steeds met al die kilo’s!) ontzettend ongelukkig. Ik was nooit mooi genoeg, nooit goed genoeg en deed vaak arrogant om te kunnen overleven in de harde wereld als hoog sensitief persoon. Herkenbaar? Ik deel 3 handige tips met je! 

1. Het gras lijkt altijd groener bij de buren

Wij vrouwen hebben nogal de neiging om te denken dat andere vrouwen mooier, beter of slimmer zijn dan wij. Maar vaak lijkt dit maar zo en heeft elke vrouw bijzondere talenten en vallen die stralende ogen of mooie kont bij hun zelf niet op. Vaak willen vrouwen ook dingen hebben die een andere vrouw heeft. Bijvoorbeeld als jij krullen hebt, wil je graag steil haar en andersom. Of als je niet gezegend bent met veel curves wou je dat je ze meer had en iemand met veel curves wilt dan juist weer wat minder curves. Zo kun je eeuwige perfectie nastreven, maar je wordt niet vrolijker om te bedenken dat het gras bij de buren altijd beter is. Iedereen heeft zo zijn eigen plus- en minpunten en het is maar net waar jij de focus op legt. Probeer eens een poosje op te schrijven of zeg het dagelijks in de spiegel, wat je mooi vind aan jezelf. Het mag van alles zijn en na verloop van tijd ga je het echt geloven en wordt je zelfverzekerder en let je niet meer zoveel op wat je eigenlijk minder of niet hebt.

2. Reflecteer de dingen

Tijdens momenten dat je niet zo zeker van jezelf bent of jezelf te veel met anderen vergelijkt is het handig om jezelf wat dingen af te vragen. Wat maakt dat je zo tegen die persoon opkijkt, en is het realistisch? Weet je dat er heel veel foto’s bewerkt worden? Waarom vind je jezelf niet goed of mooi genoeg? Meestal gebeurd het als je even niet lekker in je vel zit en wegdroomt bij foto’s die niet altijd even realistisch zijn. We leven in een maatschappij waar mensen vaak alles beter, mooier en groter willen en het zijn juist de kleine dingen in het leven die er toe doen. Ben je gezond? Weet je dat je lichaam jouw overal brengt en zie je naast de minder mooie dingen aan jezelf ook de mooie dingen? Schrijf deze eens op en leer jezelf waarderen voor wie je bent. Tenslotte is iedereen uniek en niet hetzelfde en dat is maar goed ook, dat zou namelijk heel saai worden 😉

3. Focus en geniet van kleine dingen in het leven

Helaas hebben veel mensen met te veel stress te maken. Het is dan ook belangrijk om dit aan te pakken en je niet druk te maken over kleine dingen. Ga erop uit en geniet van de natuur, ga leuke dingen doen met je naasten, ontspan heerlijk met een goed boek en een kop thee op de bank en laat je niet gek maken door social media of meningen van anderen die er niet toe doen. Focus je op jezelf, behoud je ontspanning en grenzen en laat je niet leiden door zaken die te veel energie kosten en weinig opleveren.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment